12 / 05 / 2024

Baykar'dan dev hamle! 2022'ye damga vurdu! 

Baykar'dan dev hamle! 2022'ye damga vurdu! 

İnsansız hava aracı projelerinin geliştirici ve Türk savunma sanayinin markası haline gelmiş firması Baykar'ın sosyal medya hesabından 2022 ihracat rakamlarına ait yaptığı açıklamada '2022'de 1,18 milyar dolarlık (yaklaşık 23 milyar TL) ihracat gerçekleştirdi' açıklaması yapıldı.



Baykar, Türkiye'de savunma sanayi sektöründe faaliyet gösteren bir şirkettir. Şirket, savunma sanayi alanında çeşitli ürünler ve hizmetler sunmaktadır. Baykar, özellikle hava platformları üretiminde dünyada önde gelen bir şirket olup, Türk Hava Kuvvetleri için çeşitli tipe sahip uçaklar üretmektedir.  Ayrıca, Baykar, hava aracı motorları ve sistemleri, uçak ve helikopter parçaları, hava savunma sistemleri ve diğer savunma sanayi ürünleri üretmektedir. Baykar, Türkiye'de savunma sanayi sektöründe önemli bir yer tutmaktadır ve dünya çapında da faaliyet göstermektedir.

Baykar dan dev hamle! 2022 ye damga vurdu! 

İHA nedir?

IHA, İnsansız Hava Aracı (Unmanned Aerial Vehicle - UAV) anlamına gelir. IHA, bir pilotun kontrol etmediği, yerden ya da havadan kumandalı bir hava aracıdır.  IHA'lar, genellikle hava fotoğrafçılığı, keşif, izleme, seyir ve diğer görevlerde kullanılır. IHA'lar, birçok farklı tipte ve ölçekte üretilebilir ve uçuş süreleri,  yük taşıma kapasiteleri ve diğer özelliklerine göre değişebilir. IHA'lar, hem savunma hem de sivil amaçlar için kullanılmaktadır ve giderek daha fazla alanda kullanılmaya başlanmaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön