20 / 05 / 2024

Baymak'ta hedef dünya liderliği

Baymak'ta hedef dünya liderliği

Türkiye ısıtma sektörünün devlerinden Baymak, dünyanın en büyük ısıtma cihazları üreticisi olmayı hedefliyor



İzmir'de bayi açılışına katılan Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, dünyanın en büyük ısıtma cihazları üreticisi olma yolunda ilerlediklerini ifade ederek, bunu beş yıl içinde başaracaklarına inandıklarını dile getirdi. Şu anda 44 ülkeye ihraat yaptıklarını, iki sene içinde 70 ülkeye ulaşmış olacaklarını kaydeden Akdoğan, "Kriz Baymak'ı durduramadı, durdurması da mümkün değil. Biz bu krizin geleceğini, 2007 Kasım ayında Ankara'daki bayi toplantısında söyledik. Dolayısıyla bütün tedbirlerimizi aldık. Bu tedbirler, dağıtım kanallarını güçlendirmek ve yatırımları hızlandırmaktı" dedi.

En yeni teknoloji
Geçen yıl açılan çelik kazan tesislerinin krize meydan okuduğunu hatırlatan Murat Akdoğan, "Tam kriz başladığı dönemde 3 milyon dolarlık ihracat yaptık. Bunlarla yetinmedik, Türkiye'nin en modern kombi tesisini devreye soktur. Bütün dünya pazarları için çok ciddi bir üretim başladı. Bu aynı sonunda da yeni makinelerimiz devreye girecek. Dünyadaki en modern ve büyük güneş kolektör tesisini kuruyoruz dünyada 2 ve 2,5 metrekarelik üretim yapan bu teknolojiye sahip tek firma Baymak olacak" dedi.
Gazete Habertürk

Baymak'ın gözü devler liginde

Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Akdoğan, "Beş yıl içinde dünyanın en büyük ısıtma üreticisi olacağız" dedi.

Türkiye ısıtma sektörünün devlerinden Baymak, krize rağmen yatırıma ara vermedi. Her hafta bir bayi açarak dağıtım ağını genişleten Baymak, dünya devi olma yolunda ilerliyor. İzmir'de Yenişehir Gıda Çarşısı'nda Başaran Ege Bölge Distribütörü'nün açılışına katılan Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, "Hedefimiz dünya pazarı. 44 ülkeye ihracat yapıyoruz. İki sene içinde 70 ülkeye ulaşacağız" dedi.

KRİZ BİZİ DURDURAMADI
Akdoğan, dünyanın en büyük ısıtma cihazları üreticisi olma yolunda ilerlediklerini ifade ederek, bunu beş yıl içinde başaracaklarına inandıklarını dile getirdi. Krizin kendilerini durduramadığını belirten Akdoğan, "Kriz Baymak'ı durduramadı, durdurması da mümkün değil. Biz bu krizin geleceğini, 2007 Kasım ayında söyledik. Bütün tedbirlerimizi aldık. Bu tedbirler, dağıtım kanallarını güçlendirmek ve yatırımları hızlandırmaktı" dedi.

EN MODERN TESİS BAYMAK'TA
Başbakan Erdoğan tarafından geçen yıl açılan çelik kazan tesislerinin krize meydan okuduğunu hatırlatan Akdoğan, "Tam kriz başladığı dönemde 3 milyon dolarlık ihracat yaptık. Bunlarla yetinmedik, Türkiye'nin en modern kombi tesisini devreye soktuk. Bu ayın sonunda da yeni makinelerimiz devreye girecek. Dünyadaki en modern ve en büyük güneş kollektör tesisini kuruyoruz. Dünyada 2 ve 2,5 metrekarelik üretim yapan bu teknolojiye sahip tek firma Baymak olacak" dedi.

Geçen yılki rakamları geçtik
Geçen yıl açtıkları çelik kazan tesislerinde yapılan üretimin yüzde 90'ını ihraç edeceklerini belirten Murat Akdoğan, "Avrupa ve ABD'ye gidecek. Yatırımlarımız durmadığı gibi satış olarak da özellikle küresel ekonomik kriz döneminde pazarın yüzde 55-60 küçülmesine rağmen biz geçen seneki rakamlarımızı geçtik. Bu durumu Türkiye'nin her yerine yaymaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Yenişafak


Geri Dön