04 / 05 / 2024

Bayram alışverişlerinde klima, derin dondurucu ve beyaz eşya satışı arttı

Bayram alışverişlerinde klima, derin dondurucu ve beyaz eşya satışı arttı

E-Ticaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği (EDER) Kurucu Üyesi ve Projesoft Üst Yöneticisi (CEO) Yüksel Eminoğlu, bayram alışverişlerinde klima, derin dondurucu ve beyaz eşya satışının arttığını belirterek, online sanal poslardan satışın yüzde 42'ye yükseldiğini bildirdi.



EV TİPİ KLİMA SATIŞLARINDA ARTIŞ

Bir başka dikkati çekici durumun klima satışlarında gözlendiğini belirten Yüksel Eminoğlu, bu sene özellikle kargo adresi tatil beldeleri olan ev tipi klimalarda bir artış görüldüğünü, geçen sene ile kıyaslandığında ev tipi klimaların satışının yüzde 27 civarında arttığını aktardı.

Dermo Kozmetik ürünlerinde de artış yaşandığını bildiren Eminoğlu, şu bilgileri verdi:

"Güneş kremi zaten beklenilen bir ürün iken güneş sonrası kullanılan nemlendirici ve bakım kremlerinde de talep güneş kremlerine yakın oranda arttı. Burada satıcı firmaların paket kampanyası uygulamaları etkili oldu. Güneş ve güneşlenme ürünleri kategorisinde satışların geçen seneye göre adet olarak yüzde 19 arttığını gözlemledik. Artış yaşanan diğer bir alışveriş kalemi ise kamp ve outdoor ürünleri oldu.

Özellikle 1.000 TL altı treking ayakkabılarında gözlenen bir artış mevcut ki burada tüketicilerin bu sene tatillerini oteller yerine daha çok doğada geçirmeyi tercih ettiklerini görebiliyoruz. Trekking ürünlerinde de adetsel olarak artışlar yüzde 17 civarında."

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön