28 / 04 / 2024

Bayram Otel davasında karar ertelendi!

Bayram Otel davasında karar ertelendi!

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen ikinci depremde yıkılan ve 24 yurttaşın yaşamını yitirdiği Bayram Oteli'nin sahibi hakkında açılan davanın 8'inci duruşmasında davanın 7 Ekim'e ertelenmesine karar verildi..



Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen ikinci depremde yıkılan ve gazeteciler Cem Emir ile Sabahattin Yılmaz dahil 24 yurttaşın yaşamını yitirdiği Bayram Oteli'nin sahibi hakkında açılan davanın 8'inci duruşması görüldü. 


Duruşmada savcı sanığın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Bayram'ın Van'da yaşanan birinci depremden sonra hasar tespiti yapmadan oteli açık tuttuğunu ve müşteri alımına devam ettiğini söyleyen müdahil avukatlar ise, Bayram'ın bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmasından üst sınırdan ceza almasını istedi. 


Tevfik Bayram ise savunmasında "Benim oteli öngörülü bir şekilde açık tuttuğum iddia ediliyor. Ben Allah mıyım? Nerden bileceğim ikinci bir deprem olacağını. O zaman bütün oteller açıktı. Ben de açtım" dedi. Bayram'ın avukatının ise otel yıkılmadan önce inşaat mühendisleri, AFAD çalışanları gibi birçok kişinin otelde kaldığını söyleyerek "Bunların öngörmediği bir deprem ve otelin yıkılmasını benim müvekkilimin görmesi mümkün değil" şeklinde savunma yapması dikkat çekti. 


Mahkeme heyetine yeni bir üyenin atanmış olması ve dosyayı yeterince incelememiş olmasından dolayı duruşma 7 Ekim'e ertelendi. Bu duruşmada karar verileceği belirtildi. (VAN)


Evrensel


Geri Dön