15 / 05 / 2024

Bayram ve seçim öncesi otomobil piyasasında büyük hareketlilik! Satışlar roket gibi fırladı!

Bayram ve seçim öncesi otomobil piyasasında büyük hareketlilik! Satışlar roket gibi fırladı!

Yaz dönemi ve bayram öncesi araba piyasasında hareketli günler yaşanırken, sıfır otomobil bulamayan vatandaşlar ikinci ellere yönelirken, ikinci el otomobil satışları yüzde 15 yükseldi. Fiyatların devamlı yükseldiğini ifade eden uzmanlar, bayramın ve seçimin bunda etkili olduğunu belirtti.



PİYASAYI KENDİLERİ ARTIRIYOR

'Satılırsa satılır, satılmazsa biniyorum' düşüncesi ile internet sitelerine satılık araçların konulduğunu vurgulayan uzmanlar, insanların kendi kendilerine piyasayı yükselttiğini iddia ediyor.

Diğer taraftan, İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Milliyet gazetesine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “2022’inin aralık ayında ÖTV matrah güncellemesinden sonra talep artış ve bu talebe bağlı olarak fiyatlar da yükselmişti. Ayrıca, artan maliyetler de fiyatların artmasında diğer aktörler arasında yer alıyor. İkinci el piyasasında aralık-mart itibarıyla yüzde 30 seviyelerine varan artışlar söz konusu oldu” dedi.

Bayram ve seçim öncesi otomobil piyasasında büyük hareketlilik! Satışlar roket gibi fırladı!

"EN YÜKSEK TALEP 10 YAŞ ÜSTÜ ARAÇLARDA YAŞANIYOR"

“Yaş olarak yüksek talep beş yaş ve üzeri arabalarda yaşanırken, en yüksek talep ise on yaş ve üstü araçlarda yaşanıyor. Marka/model konusunda ise c segment aile arabaları en çok tercih edilen araçlar arasında yer alıyor” diyen Ertemel, şu ifadeleri kullandı:

“- Bu arabaların birçoğu yerli üretim olduğu için emsallerine göre fiyat avantajı sunması nedeniyle tercih ediliyor. Piyasa koşulları ve halihazırdaki şartlar itibarıyla önümüzdeki süreçte araç fiyatlarının artacağını düşünüyoruz. Bu yüzden araba satın almak isteyenlere her zaman söylediğimiz şey, araç almak için bugün en doğru zaman.

Zincir marketlerde devrim gibi bir dönem başlıyor! Çok tartışılacak yasa geliyor!

EYT’de yeni ödeme takvimi! İşte EYT’lilerin aylık alacağı tarihler, bayram ikramiyesi ve aylık zammı...

Asgari ücrette ara zam ne kadar olacak? Yüzde 15-20-25 oranındaki zamlarla kaç TL olacak? Bir bir hesaplandı!


Geri Dön