02 / 05 / 2024

Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerdeki tüm enkazı kaldırmayı hedefleniyor!

Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerdeki tüm enkazı kaldırmayı hedefleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altındaki illerle ilgili olarak, bayramdan önce, Hatay hariç diğer illerdeki tüm enkazları kaldırmayı hedeflediklerini açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından İstanbul'a sığınan depremzedelerle bir araya geldiği Büyük Üsküdar İftarı'nda, tüm İstanbul'a ve Üsküdar'a selamlarını ileterek konuşmasına başladı.

Deprem felaketiyle yürekleri sarsan bir dönemde geçirdikleri Ramazan'ı manasına, ruhuna ve temsil ettiği değerlere uygun şekilde idrak etmeye çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, son 70 günde seçim sürecine rağmen deprem bölgesindeki kardeşlerini yalnız bırakmadıklarını belirtti. Bu akşam iftar sofrasını depremzedelerle paylaşarak, kendilerini sahipsiz hissetmemeleri için yanlarında olduklarını ifade etti. Ramazan başından beri iftarlarını deprem mağdurlarıyla açmaya özen gösterdiklerini, deprem konutlarının temel atma törenlerini gerçekleştirerek umut aşıladıklarını ve hayata yeniden başlama iradelerini güçlendirdiklerini dile getirdi.


Geri Dön