02 / 05 / 2024

Bayramda yapılan yolculuk sayısında rekor kırıldı!

Bayramda yapılan yolculuk sayısında rekor kırıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda seyahat edenlerin sayısına ilişkin açıklama yaptı. Uraloğlu, kara, hava ve demir yolunu kullanarak seyahat eden vatandaşların sayısının yaklaşık 35 milyonun üzerinde olduğunu belirtti.



Bakan Uraloğlu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nı kapsayan 9 günlük tatil dönemine yönelik seyahat istatistiklerini yayımladı.

Söz konusu tatil dönemindeki hareketliliğe vurgu yapan Bakan Uraloğlu, "Kurban Bayramı'nda kara, hava ve demir yolunu kullanarak seyahat eden vatandaşların sayısı yaklaşık 35 milyonun üzerinde gerçekleşti” dedi.

Uraloğlu, ulaşım sektöründe meydana gelen yoğunluk ve hareketliliği kavimler göçüne benzeterek, Türkiye'yi konforlu ve sürüş güvenliği yüksek standartlı ulaşım ağlarıyla donattıklarının altını çizdi.

Bayramda yapılan yolculuk sayısında rekor kırıldı!

KUZEY MARMARA OTOYOLU'NDAN 3,3 MİLYON ARAÇ GEÇTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 23 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Kuzey Marmara Otoyolu'ndan (Yavuz Sultan Selim Köprüsü dahil) 3 milyon 288 bin 89 adet araç geçişi oldu. Bunun yanı sıra, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden 796 bin 455 adet araç geçerken, İstanbul-İzmir Otoyolu'ndan (Osmangazi Köprüsü dahil) 3 milyon 887 adet, Osmangazi Köprüsü'nden 854 bin 224 adet ve aynı zamanda, Malkara-Çanakkale Otoyolu'ndan 162 bin 146 adet araç geçti.

Peki, diğer köprü ve otoyollardan araç geçişi ne kadar oldu? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön