27 / 04 / 2024

Bayrampaşa'da 300 yataklı hastanenin ihalesi gerçekleştirdi...

Bayrampaşa'da 300 yataklı hastanenin ihalesi gerçekleştirdi...

Bayrampaşa Belediyesi tarafından yapılan açıklama kapsamında, Belediye Başkanı Atila Aydıner'in Cezaevi Kentsel Dönüşüm Alanında 25 dönümlük arazide inşa edilecek olan 300 yataklı devlet hastanesine ilişkin bilgiler paylaştı. İşte haberin detayları...



Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, 300 yataklı devlet hastanesinin ihalesinin bittiğini, yakın zamanda temelini atacaklarını açıkladı. Aydıner yaptığı açıklama kapsamında vatandaşların farklı sağlık ihtiyaçları ve beklentileri çerçevesinde kapsayıcı bir sistem sağlamaya çalıştıklarını belirterek, halk sağlığına öncelik verme konusunda kararlı olduklarını kaydetti.

Bayrampaşa halkının en önemli sorununa çözüm oluşturduklarını ifade eden Aydıner, "Uzun senelerdir bekleyen devlet hastanesinin ihalesi bitmiş durumda.  Yakın zamanda inşallah temelini atacağız. 25 bin metrekare alan üzerine, 300 yataklı, modern bir devlet hastanesi inşa etmek istiyoruz.. Bundan böyle Bayrampaşa’da yaşayan halkımız herhangi bir rahatsızlıkta ilçe dışına çıkmadan buna gerek kalmadan kendi ilçesindeki hastanesine gidip tedavi olabilecektir." ifadelerini kullandı.

Aydıner, 100 poliklinik ve yataklı 40 acil müşahede odası, 34 yoğun bakım ünitesi, 10 ameliyathane, 6 doğumhane ve 5 diyaliz merkezi ile hizmet verecek tam teşekküllü bir hastaneyi yakın zamanda Bayrampaşa halkının hizmetine sunacaklarını belirtti.

Bayrampaşa da 300 yataklı hastanenin ihalesi gerçekleştirdi...

İHALE NEDİR? NE İÇİN YAPILIR?

İhale, bir işin istekliler arasından en uygun şartları sağlayan kişiye verilmesine denir. İhaleler artırma veya eksiltme yoluyla yapılabilir. Öte yandan bir işin yapılmasında en az maliyeti üstlenmek için eksiltme ve bir şeyin satışı için en fazla ücreti sağlamak için de artırma yöntemi uygulanmaktadır.

İHALE TÜRÜ NE DEMEKTİR?

4734 sayılı Kanunun 18 inci maddesinde üç ihale usulü öngörülmüştür: Açık ihale usulü, Belli istekliler arasında ihale usulü, Pazarlık usulü.

İHALELER HERKESE AÇIK MI?

Açık ihale usulü, bütün isteklilerin teklif verebildiği usuldür. Açık ihale usulü tanımıyla, tekliflerin açık olması değil, ihalenin herkese açık olması ifade edilmektedir. Kanunda ve ihale şartnamesinde yazılı genel ve özel şartları taşıyan herkes, bu ihaleye katılabilecektir.

Kamu İhale Kurumu personel alacak! Başvuru şartları nedir?

İhalenin feshi davası nedir?


Geri Dön