03 / 05 / 2024

BBC: İngiltere yoksullaşıyor! DW: Almanya'nın borcu artıyor

BBC: İngiltere yoksullaşıyor! DW: Almanya'nın borcu artıyor

Artan petrol ve doğal gaz fiyatları, tüm dünyada olumsuz etki yaratıyor. Almanya’nın eyalet, federal, sosyal güvenlik ve belediye dâhil kamu dışı kurumlara borçları arttı.



İnsanlara yardım için kurulan yardım kuruluşları ve toplum örgütlemeleri de talebin arttığı bilgisini paylaşıyor.  İngiltere çapında açlıkla mücadele eden binlerce gönüllü grup ve örgüte yiyecek dağıtan FareShare adındaki kuruluşun yaptığı kapsamlı bir araştırmanın sonuçları da bu izlenimleri doğrular nitelikte.

Araştırmaya katılan bin 200 yerel gruptan neredeyse yüzde 90'ı, fiyat artışlarının çalışmalarını etkilediğini anlatıyor.

FareShare, firması ihtiyacı karşılamaya yeterli gıda malzemesi bulunmadığı bilgisini paylaştı.

Bundan dolayı da İngiltere’de gıda sektöründeki şirketlerden daha fazla gıda bağışı almayı amaçlayan yeni bir kampanya başlatıyor.

 BBC: İngiltere yoksullaşıyor! DW: Almanya nın borcu artıyor

FareShare'in Kent bölgesi dağıtım bölümü yöneticisi Emma White, 1,5-2 yıl önce o bölgede haftada bin 500 kasa yiyecek dağıttıklarını vurgulayarak, şimdi ise 3 bin kasa yiyecek dağıtıldığını açıkladı.

FareShare, İngiltere’de her hafta bir milyonu aşkın insanın beslenme yardımı aldığını söylüyor.

İngiltere’deki gıda dağıtım örgütleri, gıda yardımı talebinde artış yaşandığını kaydederken, bu kuruluşlara başvuranların yüzde 52'si yükselen doğal gaz ve elektrik fiyatlarından, yüzde 65'i ise gıda fiyatlarındaki artışın etkisinden söz ediyor. (BBC)

Kovid-19'la satılık özel okul sayısı patladı!

Pandeminin yarattığı ekonomik kriz kalıcı mı olacak?

İzmir Aktepe ve Emrez mahallelerinde kentsel dönüşüm çıkmazı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön