04 / 05 / 2024

BDDK açıkladı! Tüketici kredisinde talep patlaması!

BDDK açıkladı! Tüketici kredisinde talep patlaması!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yayınladığı haftalık bültende 2022’nin bitimi itibarıyla düşüşe geçen KKM hesapları alt seviyelerde kalmaya devam etti açıklamasını yaptı



 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye'de bankacılık sektörü için düzenleyici ve denetleyici kurumdur. Başlıca sorumlulukları, bankalar ve diğer finansal kuruluşlar için düzenlemeler yapmak ve uygulamak, ayrıca bu düzenlemelere uyum sağlamak ve finansal sistemin istikrarını korumak için faaliyetlerini denetlemektir. BDDK'nın ayrıca, yönetmeliklere aykırı davranan kurumlara para cezası verme ve lisansları iptal etme dahil olmak üzere yaptırım uygulama yetkisi de bulunmaktadır.

BDDK açıkladı! Tüketici kredisinde talep patlaması!

Kredi hacmi, bir ülkenin ekonomisinde bir banka veya finans kuruluşları tarafından sağlanan kredilerin toplam miktarını ifade eder. Kredi hacmi, ülkenin ekonomik aktivitesini ölçmek için kullanılan bir göstergedir. Yüksek kredi hacmi, ekonominin büyüdüğünü ve tüketici ve işletmelerin borç alabildiğini gösterir. Aynı zamanda yüksek kredi hacmi, işletmelerin yatırımlarını arttırmasına ve ekonomideki harcama ve büyümeyi teşvik etmesine yardımcı olabilir. Ancak yüksek kredi hacmi, aynı zamanda borçların yüksek olmasına ve ekonomik krizlere neden olabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön