22 / 05 / 2024

BDDK açıkladı! Tüketici kredisinde talep patlaması!

BDDK açıkladı! Tüketici kredisinde talep patlaması!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yayınladığı haftalık bültende 2022’nin bitimi itibarıyla düşüşe geçen KKM hesapları alt seviyelerde kalmaya devam etti açıklamasını yaptı



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), haftalık bültenini yayımladı. Yeni senenin ikinci haftasında bankacılık sektörünün kredi hacmi artarken, kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarında yukarı yönlü atak yaşanmadı. 2022’nin bitimi itibarıyla düşüşe geçen KKM hesapları alt seviyelerde kalmaya devam etti.

 BDDK verileri baz alınarak yapıaln açıklama bankacılık sektörünün kredi hacmi geçen hafta 107 milyar 813 milyon TL artarak, 13 Ocak itibarıyla 7 trilyon 681 milyar 230 milyon TL'ye ulaştı.

 Sektördeki toplam mevduat 224 milyar 314 milyon TL miktarında yüzde 2,5’lik artışla 9 trilyon 83 milyar 302 milyon TL oldu. Döviz kurlarındaki ateşin sönmesi için 20 Aralık 2021 gecesinde ilan edilen KMM hesaplarına olan ilginin sonuna gelinmeye başlandı.

 2022 sonu itibarıyla düşüş eğilimde olan kur korumalı TL mevduat hesaplarında geçen hafta biriken TL miktarı 1 trilyon 373 milyar TL'de kaldı.

BDDK açıkladı! Tüketici kredisinde talep patlaması!

 Tüketici Kredileri 13 Milyardan Fazla Arttı

 BDDK’nın haftalık bültenine göre geçen hafta itibarıyla tüketici kredileri 13 milyar 717 milyon TL artışla 1 trilyon 107 milyar 477 milyon TL'ye çıktı.

 Tüketici kredileri arasında 361 milyar 483 milyon TL'lik kısmı konut, 51 milyar 233 milyon TL'lik kısmı taşıt ve 694 milyar 761 milyon TL'lik kısmı ihtiyaç kredileri oluşturdu.

BİM indirim bombardımanı yaptı! Et ve süt ürünlerinde damping! Bu fırsatı kaçırmayın

Odebank'tan muhteşem fırsat! Oran çok yüksek bu kampanya kaçmaz! 

Fibabank öyle bir kampanya yaptı ki! Hem para biriktirin hem de 750 TL'lik CarrefourSA hediye çeki kazanın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön