27 / 04 / 2024

BDDK açıklamasından sonra kredi oranları değişti mi? İşte kredi şartları ve oranları!

BDDK açıklamasından sonra kredi oranları değişti mi? İşte kredi şartları ve oranları!

BDDK açıklamasından sonra kredi şartlarının değişip değişmediği merak ediliyor. İşte BDDK açıklamasından sonra kredi oranlarına dair detaylar!



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) TL ticari kredilerde getirilen son önlemle ilgili yeni bir açıklamayı halka duyurdu. BDDK'nın geçtiğimiz akşam duyurduğu karar sonrası yaşanabilecek tereddütlerin giderilmesi için yaptığı açıklama şu şekilde; Kurumumuz tarafından daha önce bankalara, kredilerin kullandırım amacına uygun olmayan işlemler yapılmasının engellenmesi için azami özenin gösterilmesi yönünde talimatlar verilmişti. Ama bazı şirketlerin, Döviz borcu ya da döviz yükümlülüğü olmamasına ve döviz pozisyon fazlası bulunmasına rağmen, TL kredi kullanarak döviz alımı gerçekleştirdikleri ve döviz pozisyonu tuttukları saptanmıştır. Özetle üretime, istihdama, yatırıma gitmesi gereken uygun koşullu TL ticari kredi kaynakları, gerçek bir ihtiyaç olmadığı halde bazı şirketlerce döviz alımı amacıyla kullanılmaya devam ediliyor. 

Bu itibarla, finansal istikrarın güçlendirilmesi ve kaynakların daha verimli ve üretken alanlarda kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasını ve kredilerin amacına matuf bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla gerekli görülen bir makro ihtiyati tedbir olarak 24.06.2022 tarihli ve 10250 sayılı Kurul Kararı(Karar) alınmıştır. 

Bunun için kararın hayata geçmesine ilişkin yaşanabilecek tereddütlerin giderilmesi bakımından şu açıklamaların yapılması uygun görülmüştür;


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön