07 / 05 / 2024

BDDK'dan yeni açıklama geldi! Bankaların karı 5 katı arttı!

BDDK'dan yeni açıklama geldi! Bankaların karı 5 katı arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre; Türk bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğü eylül itibarıyla 2021  yılsonuna göre yüzde 42.2 artarak 13.1 trilyon liraya yükseldi.




Yılın ilk 9 ayında sektörün net karı ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 402.5 artarak 286.2 milyar lirayı buldu. İşte detaylar...


Bankacılık sektörünün net karı Eylül ayında 33 milyar 962 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. Ağustos ayında ise bu rakam 44,53 milyar Türk Lirası seviyesindeydi. Peki bankaların karı geçtiğimiz yıla oranlar ne kadar yükseldi? İşte tüm detaylar...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) "Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri"nin Eylül ayı verilerini paylaştı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön