24 / 07 / 2024

Bedelli askerlik sonuçları 2023! Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu 2023? Bedelli askerlik ücreti nasıl hesaplanır?

Bedelli askerlik sonuçları 2023! Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu 2023? Bedelli askerlik ücreti nasıl hesaplanır?

Bedelli askerliğin yeni ücreti 2023 yılına girilmesiyle araştırılmaya başlandı. İşte 2023 bedelli askerliğe dair merak edilip sorulan sorular!




BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR?

Bedel tutarı: 240.000 gösterge rakamının ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunuyor ve her yıl Ocak ve Temmuz aylarında tekrardan tespit ediliyor.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLDU 2023? 2023’TE ASKERLİK KAÇ AY OLACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla yayımlanan genelgeye göre bedelli askerlik ücretini belirleyen formülde yer alan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesi gereğince aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara dönüştürülmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0,388581 olarak belirlendi. Bu şekilde bedelli askerlik formülüne göre yeni hesaplamalar gerçekleşti. Buna göre; 2023 yılı için bedelli askerlik ücreti Ocak ve Temmuz aylarını kapsayan dönemde 93 bin 258 lira olarak belirlenmiştir. 2. Erbaş ve erlerin askerlik hizmet süresi altı ay olmaktadır.

ASKERLİK BORÇLANMASI NEDİR?

Askerlik borçlanması emekli olabilmek için diğer koşulları sağlayıp prim gün sayısı eksik olan erkeklerin erken emekli olmasını sağlamaktadır. Ayrıca, askerlik yaptığı tarih, sigorta başlangıç tarihinden önce ise işe giriş tarihi borçlanılan süre kadar geri çekilmekte ve daha erken emekli olma imkanı sağlamaktadır.

Doğum borçlanması da, doğum sebebiyle çalışma hayatından belirli bir süre uzak kalan, en az bir gün sigortalı çalışmış kadınların geriye dönük prim ödeme yapmasına olanak veren bir durumdur. Geriye dönük prim ödeme imkanı veren doğum borçlanması emeklilik konusundaki dezavantajı ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır.

65 yaş maaşı ne kadar oldu 2023? 65 yaş aylığı her ay mı ödeniyor?

Benzin ve motorinde son durum! İşte 8 Ocak Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön