11 / 05 / 2024

Bedelsiz doğal gaz faturaları yarın kesiliyor! 

Bedelsiz doğal gaz faturaları yarın kesiliyor! 

Bedelsiz doğal gaz tüketiminde faturaların yarın kesilerek, abonelere gönderileceği açıklandı. İşte bedelsiz doğalgaz ile ilgili merak edilenler...



Açıklanan bilgilere göre, ön ödemeli sayaç grubunda olan aboneler de faturalı sayaç aboneleri gibi uygulamadan faydalanabilecek. 

Uygulama kapsamında, abonelerin sayaçlarında yapılacak ilk okumadaki endeksten, önceki okumada alınan endeks çıkartılacak ve dönem tüketimi tespit edilecek. 

Ardından, dönemsel tüketim miktarı kadar doğal gaz ilk gaz alımında abonelerin kartlarına ücretsiz şekilde yüklenecek. 

Bedelsiz doğal gaz faturaları yarın kesiliyor! 

Faturada ücret bölümünde "sıfır" ibaresi ile beraber yer alacak ifadeler de belli oldu. Buna göre, abonelerin faturalarında "Bu faturanın esas bedeli ... liralık tutar Cumhurbaşkanlığı düzenlemeleri çerçevesinde devlet tarafından karşılanmıştır. Karadeniz gazımız hayırlı olsun" ifadelerine yer verilecek. 

Uygulama ile faturalı sayaçların bulunduğu abone grubunda, 24 Nisan 2023 - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk sayaç okuma işlemi sonucunda tahakkuk edecek geçmiş dönem tüketim faturasının tümü silinecek. 

Geçtiğimiz sürelerde yapılan açıklamalarda, 24 Nisan 2023 tarihinden önceki günlerde gerçekleştirilen sayaç okumaları sonucunda faturası hazırlanan abonelerin uygulamadan Mayıs'taki okuma sürecinde faydalanacağı açıklanmıştı. 

Bedelsiz doğal gaz faturaları yarın kesiliyor! 

Bunun yanı sıra 24 Nisan 2023 tarihinde yapılan sayaç okuma işlemi sonucunda düzenlenen faturalarında iptal edildiği belirtildi. Söz konusu bu faturaları son ödeme gününden önce ödeyen aboneler için PTT aracılığıyla iade işlemi gerçekleştirildi. 

Söz konusu uygulama çerçevesinde, bedelsiz tüketim ilgili aydaki 25 metreküpe kadar tüketim miktarları için geçerli tutulacak, ayrıca bu miktardan daha düşük tüketim miktarları da gelecek aya devretmeyecek.

CW Enerji borsada ne zaman işlem görecek? CW Enerji paylarının borsada işlem göreceği tarih belli oldu!

Konut fiyatları düştü mü? TÜİK verileri tek tek açıkladı: Elektrik ve gazdaki indirim fiyatları etkiledi mi?

Yer bilimci Naci Görür geçtiğimiz hafta uyarmıştı! O ilde deprem oldu: Uzman isim uyarısını yineledi! 

Et fiyatlarında kriz büyüyor? Kıymanın kilosu 480 TL olacak iddiası duyanları çıldırttı!

 


Geri Dön