15 / 05 / 2024

Bekir Bozdağ’dan fahiş kira artışlarıyla ilgili kritik açıklama

 Bekir Bozdağ’dan fahiş kira artışlarıyla ilgili kritik açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerimizden Şanlıurfa'da incelemelerde bulundu. Bozdağ fahiş fiyat artışları ile ilgili de çok net konuştu.



"SADECE MÜTEAHHİTLER İÇİN SORUŞTURMA YAPILMIYOR"

Yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda müteahhitlerin öne çıktığı, farklı kişiler için soruşturma yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine Bozdağ, şunları söyledi:

"Yaşanan deprem felaketi nedeniyle soruşturmaya konu olanlar sadece müteahhitler değil. Ancak kamuoyunda bu konuda yanlış anlaşılma var. Sanki sadece müteahhitler için yürütülen bir soruşturma varmış gibi ortada yanlış bir algı var. Bu elbette ki kesin olarak yanlıştır. İşin doğrusu şöyle; bir inşaatın yapım aşamasında, binanın temelinden bitimine kadar geçen süreç içerisinde katkısı olan sorumluluğu olan herkes bu soruşturmaya dahildir. Binanın yapım sürecinde ruhsat ve kullanma izni verenler, inşaatta denetim yapan kişiler, fenni mesul, demirci, ustası, elektrikçi, her kim varsa; kolon değiştirdi, imara aykırı birtakım tadilat yaptı, hepsi dahil olmak üzere yapı sahipleri, bunların hepsi tek tek soruşturulacak. Bu kişilerle ilgili olarak değerlendirmeler yapılacak. Ama bunların hepsi biraz zaman alacaktır. Soruşturmaların sonunda elde edilen bilirkişi raporlarına göre kimlerin hangi ölçüde kusuru olduğu tespit edilerek bunlarla ilgili gerekli işlemler yapılacaktır. Yoksa sadece müteahhitlere dönük bir soruşturma yapılması söz konusu değildir. Kamuoyundaki bu algı yanlıştır. Soruşturmalar büyük bir titizlik içerisinde sürüyor. Kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Kimin bu yıkımlarda dahli varsa, sorumluluğu varsa elbette ki yüce Türk adaleti önünde hesabını verecektir. Milletimiz bu konuda müsterih olsun."


Geri Dön