28 / 04 / 2024

Bekir Yıldız: 125 bin nüfusun yaşayağı yeni bir şehir kuruyoruz!

Bekir Yıldız: 125 bin nüfusun yaşayağı yeni bir şehir kuruyoruz!

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Fuar Gelişme Alanı 'nda modern yapılaşmanın süratlenmesiyle oluşan inşaat bereketinde 125 bin nüfusun yaşayabileceği yeni bir şehrin kurulmaya başladığını söyledi.




Bekir Yıldız, yaptığı açıklamada, Kocasinan'da şehir merkezine en yakın bölgelerden Fuar Gelişme Alanı'nda imar hareketlerini hızlandırmak amacıyla yapılan çalışmalarla modem bir şehrin yapılaşmasının hız kazandığını belirtti. Başkan Yıldız, "Fuar gelişme alanında da değişim ve gelişim sürat kazandı. Bu bölge, Kayseri'nin merkez yerleşim birimlerinden biri haline geldi. Kötügöller mevkiinin lahana tarlaları üstünde artık modem bir şehir yükseliyor." dedi. Kocasinan'm sürekli artan gelişim hızına son 2 yıl içinde Fuar Gelişme Alanı'nın da paralel bir ivme kazandığının altını çizen Yıldız, "Bölgedeki imar gelişimini sürüncemede bırakan engelleri kaldırmak için gösterdiğimiz yoğun çaba, sonrası 2 yıldır ortaya çıkan eser Kayseri, belediyemiz ve vatandaşlarımız için sevindirici sonuçlar vermeye başladı." açıklamasını yaptı. 


125 bin nüfusun yaşayabileceği Fuar Gelişme Alanı'nda yakın zamanda başlayan çok sayıda konut inşaatının süratle devam ettiğine dikkat çeken Başkan Bekir Yıldız, "Bölgenin ulaşım problemini çözmek için ilk olarak 9 milyon lira harcamayla 13 ve 20 metre arasındaki genişlikte 9 kilometre yol çalışmasına başlamıştık. Burada çok geniş ve güzel planlar yaptık. Şehir merkezine çok yakın bir noktada yaşanabilir bir şehir kuruyoruz. Konut inşaatları birbiriyle yarış ediyor. İnşaatlar tamamlanmadan, insanlar evlerine oturmadan biz alt yapıların tamamlamak istiyoruz. Çok sayıda biten konutlarda oturan, buraya taşman vatandaşlarımız da var. Bu nedenle yoğun gayretle bu bölgede de çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 


Ankara İl Gazetesi


Geri Dön