15 / 05 / 2024

Belediye işçilerine kadro müjdesi! Bakan Bilgin son dakika açıklamasıyla duyurdu!

Belediye işçilerine kadro müjdesi! Bakan Bilgin son dakika açıklamasıyla duyurdu!

Geçici işçilere kadro düzenlemesinin Resmi Gazete'de açıklanmasının ardından belediye şirket işçilerine kadro için ayrıntılar sorgulanıyor. Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den flaş bir açıklama geldi.



ESAS İŞLER TAŞERONDA OLMAYACAK

Bakan Bilgin, devlette temel işleri kamu işçilerinin yapması gerektiğini söyleyerek, "Yeni bir yol yaparken bir taşerona verirsiniz. Fakat işi devraldıktan sonra demiryolu işçilerinin yapması gerekiyor. Demiryolunun bakımı, onarımı, yenilenmesi daimi bir çalışmadır. Orada taşeron kullanılmaz ve temel işleri kamuda kamu işçilerinin yapması lazım. Taşeron esas işte değil, münferit alanlarda, süreli işlerde çalışmalı” dedi.

Belediye işçilerine kadro müjdesi! Bakan Bilgin son dakika açıklamasıyla duyurdu!

700 BİN İŞÇİ İÇİN DE GERİ SAYIM

Kamu işçileri ile ilgili yönelik toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolü çalışması da devam ederken, Bakan Bilgin, 700 bin kamu işçisini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde de çalışanları sevindiren bir sözleşmeye imza atacaklarını ifade etti. Kamu işçileriyle toplu iş sözleşmesinin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce imzalanmağı öngörülüyor.

Kamu işçilerinin taban ücretinin artırılması, refah payının ilave edilmesi taşeronların kadroya alınması en önemli başlıkları içeriyor.

2023 TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlayacak? TOKİ 2+1,3+1 konut ödeme planı!

İlave tediye ödemeleri bayramdan önce yatacak mı? Ödemeler ne zaman başlayacak?

14 Mayıs sonrası faiz ve dolara ne olacak? Uluslararası finans kuruluşundan korkutan tahmin!

Geri Dön