07 / 05 / 2024

Belediye o ilde 3 taksitle arsa satacak!

Belediye o ilde 3 taksitle arsa satacak!

Yozgat İli Sorgun Belediye Başkanlığı, Yozgat Agahefendi Mahallesi'nde yer alan arsayı 3 taksitle satışa çıkardı. Söz konusu arsanın muhammen bedeli 45 milyon TL olarak belirtildi.



Yozgat İli Sorgun Belediye Başkanlığı, Yozgat Agahefendi Mahallesi'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa için 3 taksit imkanı sağlanıyor.

Yozgat Agahefendi Mahallesi'ndeki arsanın muhammen bedeli 45 milyon TL olarak belirtilirken, geçici teminat bedeli ise 1 milyon 350 bin TL olarak belirtildi. 

Söz konusu arsanın satış ihalesi yarın saat 14:00’de Belediye Encümen toplantı salonunda encümen huzurunda gerçekleştirilecek.

3 bin 864 metrekare alana sahip arsanın 1. taksiti için yüzde 40, 2. taksiti için yüzde 30, 3. taksiti için yüzde 30 ödeme yapılması gerekiyor. 


ARSA VASIFLI TAŞINMAZ SATILACAKTIR
Yozgat İli Sorgun Belediye Başkanlığından:
Mülkiyeti Belediyemize ait İlçenin Agahefendi Mahallesi 23 Ada 118 Parsel sayılı taşınmaz arsanın 2886 sayılı D.İ.Kanunu’nun 35 (a) maddesine göre Kapalı teklif usulü ile satılacaktır

Belediye o ilde 3 taksitle arsa satacak!

2- Satış ihalesine katılacak olanlar ihale dosyasını Belediyemiz Destek Hizmetleri Müdürlüğü İhale Biriminden 1.000,00 TL ,bedelle satın alabilirler ve ücretsiz görebilirler
İhaleye katılabilmek için dosya satın alınması zorunludur. Hazırlanan ihale dosyaları ihale saatine kadar Belediyemiz Destek Hizmetleri Müdürlüğü İhale Birimine kapalı bir zarf içerisinde teslim edilecektir.
3- Satış ihalesi :29/08/2022 Salı günü saat 14:00’de Belediye Encümen toplantı salonunda Encümen huzurunda yapılacaktır.
4- İhaleye iştirak etmek isteyeceklerden istenilecek belgeler
4.1.İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri kapalı zarf içerisinde idareye sunmaları gerekir:
a) Tebligat için adres beyanı ve ihaleye katılım başvurusu (dilekçe).
1)Gerçek kişi olması halinde;
- Nüfus Müdürlüğünden veya e-Devlet üzerinden barkodlu ikametgah belgesi
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
2)Tüzel kişi olması halinde ;
-Ticaret sicil gazetesi
-İmza beyannamesi veya imza sirküleri

Belediye o ilde 3 taksitle arsa satacak!

b)Geçici teminat mektubu (Süresi en az 60 gün olacak) veya geçici teminat mektupları dışındaki teminatların Muhasebe Müdürlüğüne yatırıldığını gösteren makbuzlar, Geçici Teminat olarak belirtilen bedel Belediyemiz veznesine ya da Halk Bankası Sorgun Şubesi TR**********************43 nolu iban hesabımıza yatırılabilir.
c)Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,
d) İdareye borcu olmadığına dair belge,
1)Sorgun Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınacaktır.
e) Kamu ihalelerine katılımlarına yasaklı olmadığına dair beyan
f) Ortak girişim olması halinde, Ortak Girişim Beyannamesi (Ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her biri için (a), (c), (d),(e) bentlerinde belirtilen belgelerin verilmesi gerekmektedir.)
g) 2886 sayılı D.İ.K.'nun 37.maddesi gereğince hazırlanacak teklif mektubunu içerir iç zarf.
5- Sorgun İlçesi Agahefendi Mahallesi 23 ada 118 parselde kayıtlı taşınmaz İhale bedelinin 1. Taksit %40 peşin, kalanı 2 eşit taksit halinde sözleşme tarihinden itibaren 2.taksit %30 01 -11 Aralık 2023 tarihleri arasında, 3. Taksit % 30 01-12 Şubat 2024 tarihleri arasında olmak üzere ödenecektir. 2 ve 3. Takside 26.07.2023 tarihinde yürürlükteki 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 112. maddesi kapsamında uygulanmakta olan gecikme faizi oranı baz alınarak vade farkı uygulanacak olup, vadeli satış sözleşmesi düzenlenecektir.
6- 2886 sayılı D.İ.Kanunu’nun 29. maddesine göre Belediyemiz ihaleyi yapıp yapmamakta
serbesttir.
 

Dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı engelli yakını aylığı kaç TL oldu? Son dakika maaşlara hemen bakın!

Ula Belediyesi 14 arsa satacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar aman dikkat!

Ev sahipleri kiracıdan taahhütname alabilir mi? Taahhütname düzenlenirken nelere dikkat edilmeli? 


Geri Dön