15 / 05 / 2024

Belediye şirket işçilerine kadro ne zaman yasalaşacak? Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Belediye şirket işçilerine kadro ne zaman yasalaşacak? Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Türkiye’ Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için 28 Mayıs tarihinde sandık başına gidecek. Seçim sonrası TBMM’nin açılacak ve ilk gündem maddesi taşerona kadro olacak. Peki, belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi? İşte detaylar...



TAŞERONA KADRO KİMLERİ KAPSIYOR?

Toplu sözleşme, iş kanunu, toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu gibi bütün iş hayatının yasal mevzuatında sil baştan bir reforma ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Bakan Bilgin konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Onunla ilgili de bütün hazırlıkları gerçekleştirdik. Bu çerçevede, bir akademi kurulu kurduk. Çalışmayı önümüzdeki dönemde uygulayacağız. 100 bin taşeron personelin beklediği düzenleme uygulanmaya başlanacak."

 Belediye şirket işçilerine kadro ne zaman yasalaşacak? Bakan Bilgin resmen açıkladı!

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni yasama dönemi takviminin ise 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kesin sonuçların ilanından itibaren işleyişe geçeceği ifade edildi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis İçtüzüğü kapsamında, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarını ilanını takip eden üçüncü gün saat 14.00'te çağrısız toplantı yapacak.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE KADRO VERİLECEK Mİ?

Belediye şirket işçileri ile ilgili şu an için açıklama gelmedi. Söz konusu işçilere yönelik açıklama geldiği zaman detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2023 kurbanlık fiyatları herkesi şaşkına çevirdi! Bu bayramda kimse et yiyemeyecek!

İçişleri Bakanlığı sürpriz bir kararla KPSS şartsız personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 26 Mayıs!

Garanti BBWA müjdeli haberi verdi! Müşterilerinin hesabına geri ödemesiz 1.000 TL yatıracak!


Geri Dön