27 / 04 / 2024

Belediyeden KDV'den muaf iş yeri fırsatı! İhalesi 2 Ekim'de!

Belediyeden KDV'den muaf iş yeri fırsatı! İhalesi 2 Ekim'de!

Aydın İli Nazilli Belediye Başkanlığı, Aydın Nazilli'de yer alan iş yeri için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan iş yeri KDV'den muaf olmasıyla da dikkat çekiyor.



Aydın İli Nazilli Belediye Başkanlığı, Aydın Nazilli'de yer alan iş yerini satışa çıkadı. 332,61 metrekare alana sahip iş yerinin ayrıca 83,45 metrekare de terası bulunuyor.

Satışa çıkarılan iş yerinin muhammen bedeli 21 milyon TL, geçici teminat bedeli de 630 bin TL olarak belirlendi.

KDV'den muaf şekilde satışa çıkarılan iş yerinin satış ihalesi 2 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Belediyeden KDV den muaf iş yeri fırsatı! İhalesi 2 Ekim de!

TAŞINMAZ SATILACAKTIR
Aydın İli Nazilli Belediye Başkanlığından:
Belediyemizin tüzel kişiliğine ait, aşağıdaki tabloda bulunduğu mevkii, niteliği, yüzölçümü, ihale saati, muhammen bedeli, geçici teminatı gösterilen taşınmaz, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 37. maddesi uyarınca Kapalı Teklif Artırma Usulü suretiyle satılacak olup; ihalede artış muhammen bedel üzerinden yapılacaktır.
Taşınmazın satış ihalesi 02.10.2023 tarihinde, “Yeni Mahalle, Hürriyet Cad. No:158/1 Nazilli/AYDIN” adresinde bulunan Belediye Binasının 5. katında toplanacak Belediye Encümeni huzurunda yapılacaktır.
Taşınmaz satışında 3065 sayılı KDV Kanununun 17-4-p maddesi uyarınca KDV alınmayacaktır. İhale ve satıştan mütevellit diğer vergi, resmi harç, ilan giderleri, tapu harçları, alım satım giderleri, ödenmesi gereken tüm giderler ihale edilene aittir. İşbu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, satışta ihale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır. İhale Şartnamesi satış bedeli 3.000,00-TL'dir. İhale şartnamesi Nazilli Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nde görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların idarece onaylı ihale şartnamesini satın alması
zorunludur. Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir. Başkaca bilgi almak isteyenler, Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne müracaat edebilir.


Taşınmazın Özellikleri: Ana taşınmaz 5.202,62 m² yüzölçümüne sahip olup, satışı yapılacak bağımsız bölüm 332,61 m² kapalı, 83,45 m² teras alanlıdır. Bağımsız bölümün binanın doğu ve batı tarafında 2 cephesi olup, çarşı merkezindedir. Ana taşınmaz üzerinde A ve B bloktan oluşan 2 bina bulunmakta, blokların her biri yol kotu altında 3 kat ve yol kotu üstünde asma kat dahil 11 kat olmak üzere toplam 14’er kattır. Parsel üzerindeki bloklar betonarme yapı tarzında, 4-C yapı sınıfında inşa edilmiştir. 3. ve 2. Bodrum katları otopark alanı ve ortak alanlar,
1. Bodrum kat ve zemin katlar ticari üniteler, normal katlar meskenlerden oluşmaktadır. Bağımsız bölümlerin genel olarak altyapı ve kaba inşaatları tamamlanmış halde, merkezi konumda, ulaşım imkanları kolay ve çeşitlidir ve altyapı imkanlarından faydalanmaktadır. Taşınmazın bulunduğu alan karma yaşam projesi olup, satışı yapılacak taşınmazın bulunduğu alanda AVM yönetimi ve şartları vardır.
İhaleye iştirak edeceklerin aşağıda istenen belgeleri hazırlamaları gerekmektedir.
GERÇEK KİŞİLERİN:
Dış Zarf:
- İkametgâh belgesi
- Nüfus cüzdan fotokopisi
- Türkiye’de tebligat için adres beyanı
- Şartname alındı makbuzu ile şartnamenin her sayfasının isteklisince imzalanmış örneği
- Geçici teminatın ödendiğine dair makbuz aslı ya da diğer teminat aslı
(Geçici teminat olarak kabul edilecek değerler: Tedavüldeki Türk parası, Bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları)
- Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya, taşınmaz almaya, teklif vermeye yetkili olduğuna ilişkin noterden düzenlenmiş vekâletname aslı ya da onaylı sureti
- Belediyemize borcu olmadığına dair yazı
- Kamu ihale Kurumu ile 2886 sayılı Yasaya göre ihalelere katılma yasağı olmadığına dair belge ( www.ekap.kik.gov.tr internet adresinden alınabilir)
- Taşınmazın ihaleden önce bulunduğu yerde görüldüğüne ve görüldüğü haliyle kabul edildiğine dair yazılı beyan
- Ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim belgesi (ortakların her biri yukarıdaki evrakları ayrı ayrı hazırlayacaktır)
İç Zarf:
- Teklif Mektubu
TÜZELKİŞİLERİN:
Dış Zarf:
-İlgili mevzuatı gereği sicile kayıtlı olunan Ticaret veya Sanayi Odalarından, Ticaret Sicil Müdürlüğünden, Dernekler Müdürlüğünden ya da ilgili makamdan alınmış, güncel tarihli, sicile kayıtlı olunduğuna dair belge
- Tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi
- Teklif veren yetkilinin noter tasdikli imza sirküleri (Dernekler için ihaleye katılmak ile yetkilendirilen kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının noter tasdikli sureti)
- Şartname alındı makbuzu ile şartnamenin her sayfasının isteklisince imzalanmış örneği
- Geçici teminatın ödendiğine dair makbuz aslı ya da diğer teminat aslı (Geçici teminat olarak kabul edilecek değerler: Tedavüldeki Türk parası, Bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları)
- Belediyemize borcu olmadığına dair yazı
- Kamu ihale Kurumu ile 2886 sayılı Yasaya göre ihalelere katılma yasağı olmadığına dair belge ( www.ekap.kik.gov.tr internet adresinden alınabilir)
- Taşınmazın ihaleden önce bulunduğu yerde görüldüğüne ve görüldüğü haliyle kabul edildiğine dair yazılı beyan
- Ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim belgesi (ortakların her biri yukarıdaki evrakları ayrı ayrı hazırlayacaktır)
İç Zarf:
Teklif Mektubu
Teklifler ilanda belirtilen ihale saatine kadar ihaleyi yapacak olan ihale komisyonuna teslim edilecektir. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfa komisyon başkanlığının adresi, hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin, ilanda belirtilen ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki vaki gecikmeler ve telgrafla müracaatlar kabul olunmaz. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulamayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir.
Komisyon Başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebepler geri alınamaz.
 

Bu yıl PTT personel alacak mı? PTT personel alımı 22023 ne zaman yapılacak? Nasıl başvurulur? Son dakika!

Hükümetten emeklilere çok önemli zam açıklaması! SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri acil bakın!

İnşaat maliyetleri Temmuz'da yüzde 62'den fazla arttı! 


Geri Dön