27 / 04 / 2024

Belediyelerden Sefaköy-Beylikdüzü metrosuna onay çıkmamasına tepki: Metroma engel olma!

Belediyelerden Sefaköy-Beylikdüzü metrosuna onay çıkmamasına tepki: Metroma engel olma!

Mega kent İstanbul'da Sefaköy-Beylikdüzü metro projesinin Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmamasına, merakla beklenen hattın geçeceği ilçelerdeki belediyeler tepki gösterdi.



Ulaşım yatırımlarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından proje ve finansı hazırlanan, şehrin batı yakasında toplamda 3.5 milyon kişiye hizmet verecek olan 18.4 kilometrelik Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metrosu, 15 Ocak 2022 açıklanan 2022 Cumhurbaşkanlığı kamu yatırım programına alınmadı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin aktardığına göre, toplamda 1 senedir onay bekleyen metroya onay çıkmaması İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sert tepkisine sebep  oldu.

Belediyelerden Sefaköy-Beylikdüzü metrosuna onay çıkmamasına tepki: Metroma engel olma!

Mega kent İstanbul'un bugüne dek hiçbir metro yatırımı yapılmamış batı kesiminden geçecek olan metro hattına çıkmayan onaya, merakla beklenen hattın geçeceği ilçeler de afişli tepki verdi. Merakla beklenen bu hat ile ilçelerinden ilk defa metro geçecek olan Beylikdüzü Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi, ilçelerinde belli noktalara ‘Metromu istiyorum’, ‘Metroma engel olma’ yazılı afişler astı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yatırım onayı verilmeyen Beylikdüzü metrosu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Bütün metrobüs duraklarına, üst geçitlerine yazdıracağım. ‘Ey halkımız sizin metroyla buluşmanızı engelliyorlar', ‘Sizin 300 tane yeni metrobüs otobüsüyle buluşmanızı engelliyorlar'. Ben bunu bugüne kadar yapmadım, şimdi afişe edeceğim. Şimdi bunları her yere yazacağım. Ve insanlarımızın duymasını sağlayacağım” 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'tan metro tepkisi!

Tevfik Göksu'dan İBB'ye İncirli-Beylikdüzü Metrosu yanıtı!

İstanbullulara müjde! 3 metro hattı hizmete açılıyor!


Geri Dön