30 / 04 / 2024

Belediyenin ATM kirası evleri de geçti!

Belediyenin ATM kirası evleri de geçti!

Büyükşehir Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı yıllık ortalama bin 400 lira olan ATM kiralarını 6 - 20 bin liraya çıkardı. En pahalı ilçeler arasında Eminönü ve şžişli başı çekiyor. ATM şubelerinde banka işlemlerinin yanı sıra banka reklamları da yer alıyor..



İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehrin ana arter ve meydanlarına konulan ATM cihazlarının şehir ve insan yaşamını olumsuz etkilemesinin önüne geçmek amacıyla yaptığı düzenlemede kiralara zam yaptı. Buna göre daha önce bin 400 lira olan ATM kirası 6 bin ile 20 bin lira arasında değişen rakamlara yükseltildi. Banka şubelerinin dışında kurulan ATM noktalarında her türlü banka işlemlerinin yanı sıra banka reklamları da yer alıyor.

Yıllık gelir 50 milyon lira

Büyükşehir Belediyesi tarafından tabela ve reklam gelirlerinden alınan vergilere tabi olmayan ATM 'ler için taleplerde yüzde 400 oranında artış olduğu belirtildi. Büyükşehir Belediyesi 'nin yıllık 14 milyon lira düzeyinde gelir elde ettiği ATM kiraları yapılan yeni düzenlemeyle yıl sonuna kadar 50 milyon TL 'ye ulaşacak. Kent içerisinde yaya trafiğinin en fazla olduğu bölgelerde kurulan ATM noktalarında yapılan işlemlerden bankalar masraf kesintisi yapıyor. şžubelerdeki iş yükünün azaltılmasının yanı sıra reklam mecrası olarak da kullanılan noktalarda aylık   bin 200 işlem yapıldığı takdirde ortalama kirasını çıkarıyor.  
Star


Geri Dön