30 / 04 / 2024

Belgin Pekcan: Mimar gözünde projenin ruhunu anlamak önemli!

Belgin Pekcan: Mimar gözünde projenin ruhunu anlamak önemli!

Mimarlık Haftası etkinliklerinin üçüncü gününde mimarlık, mühendislerle masaya yatırıldı.Belgin Pekcan,mimar gözünde o projenin ruhunu anlamaya çalıştıklarını söyledi.



Mimarlık Haftası etkinlikleri son sürat devam ediyor. Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) yapılan etkinliğin üçüncü gününde  mimarlık, mühendislerle masaya yatırıldı. Mühendislerle Mimarlık söyleşisine İTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, Enkom Mühendislik Kurucusu, Şirket Müdürü Belgin Pekcan, Ekotasarım Genel Müdürü Gürkan Görgün ve FMT Cephe Danışmanlık Genel Müdürü Haldun Yılmaz katıldı.


Pekcan: “Mimar gözüyle bakıyoruz”

Konuşmacılardan Enkom Mühendislik Kurucusu, Şirket Müdürü Belgin Pekcan, mimarlıkta en önemli şeyin projenin ruhunun anlamak olduğunu söyledi. "Elektrik mühendisi olarak mimarlarla iç içe çalışıyoruz." diyen Pekcan, mimar gözünde o projenin ruhunu anlamaya çalıştıklarını ifade etti. 



Belgin Pekcan: Mimar gözünde projenin ruhunu anlamak önemli!

Tımbır: “Mimarlar tasarımın daha başında mühendisleri işin içine sokmalıdır”

"Mühendisler mimarlarla çalışmaya başladıkları zaman mimarın mühendise tasarım için pay bırakması gerekiyor." diyen İnşaat Mühendisi, Yazar Yaşar Yılmaz ve YBT Yapısal Tasarım Hizmetleri Kurucusu Yusuf B. Tımbır, tasarımın en başında yapı mühendisinin fikrinin alınması gerektiğini savundu. 


İz: “Ana işverenimiz mimarlar”

İz Mühendislik / Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Selçuk İz, mimarlardan tek beklentilerinin detayları iyi hazırlanmış projeler olduğunu söyledi. Selçuk İz, "Şantiyede her zaman kolaya ve ucuza kaçılabilir. Bizim kavgalarımız işin iyi olması için. Ana işverenimiz mimarlardır" şeklinde konuştu. 



Geri Dön