28 / 04 / 2024

Benzinli ve dizel aracını hibritle değiştirene devlet desteği! Bayiler siparişleri almaya başladı

Benzinli ve dizel aracını hibritle değiştirene devlet desteği! Bayiler siparişleri almaya başladı

Benzinli ve dizel motorlu otomobillerin doğaya saldığı karbon emisyonunu düşürmek için müthiş bir kampanya başlatıldı. Aracını hibrit ve yüzde yüz elektrikli bir otomobille değiştirene devlet desteği verileceği açıklandı. Bayiler sipariş almaya başladı. İşte detaylar..



Dünya yakın zamanda milyonlarca içten yanmalı aracı trafikten çekmek için adımlar atmaya devam ediyor. Avrupa Parlamentosu (AP) Komitesi, yeni benzinli ve dizel otomobillerin satışlarının 2035'ten itibaren yasaklanmasını içeren yasal düzenlemeye destek vereceğini açıklamasının ardından bir adım da Yeni Zelanda hükümetinden geldi.

357 MİLYON DOLARLIK BÜTÇE

Yeni Zelanda hükümeti, sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik programın parçası olarak düşük gelirli ailelere eski otomobillerini, hibrit veya elektrikli araçlarla değiştirmeleri amacıyla destek verileceğini bildirdi.

Hükümetten yapılan açıklamada, emisyonları azaltma programı çerçevesinde 569 milyon Yeni Zelanda dolarının (357 milyon dolar) harcanacağı belirtildi.

Açıklamada, sera gazı emisyonlarını azaltmak amacıyla düşük gelirli ailelere eski otomobillerini, hibrit veya elektrikli olanlarla değiştirmeleri için destek verileceği ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön