03 / 05 / 2024

Berlin’de ‘özel konutları kamulaştırma’ referandumu hazırlığı!

Berlin’de ‘özel konutları kamulaştırma’ referandumu hazırlığı!

Berlin, artan kiralara, evsiz bırakılmaya ve soylulaştırma politikalarına karşı yasal adım hazırlığına başladı. Buna göre, çok sayıda konut sahibi olanların evlerinin kamulaştırılması ve kentteki büyük gayrimenkul şirketlerinin faaliyetinin yasaklanması planlanıyor.



Almanya’nın başkenti Berlin'de kira fiyatlarının son 8 yılda iki katına çıkması nedeniyle referandum hazırlığına girildi.

Gazete Karınca'da yer alan habere göre, referandumda oylanması beklenen teklifle, çok sayıda konut sahiplerinin evleri kamulaştırılıp sosyal konut haline getirilecek ve 3 binden fazla ev bulunan konut sahibi şirketlerinin faaliyetleri yasaklanacak.

Berlin’deki yüksek kiralar ve soylulaştırma politikası en çok konuşulan konular arasında. Aktivistler, özellikle de büyük gayrimenkul şirketlerinin kira ve konut fiyatlarını yükselttiğini söylüyor. Berlin’de on binlerin evsiz olduğuna dikkat çeken aktivistler,  bazı bölgelerde kullanılmayan konutları işgal ediyor.

İmza aşamasında olan yasa teklifinin de kentteki barınma hakkı için önemli bir adım olabileceğine dikkat çekiliyor. Teklifle beraber 200 bin evin kamulaştırılması hedefleniyor. 


Geri Dön