28 / 07 / 2024

Berlin özel konutları kamulaştırma

Berlin özel konutları kamulaştırma

Berlin, artan kiralara, evsiz bırakılmaya ve soylulaştırma politikalarına karşı yasal adım hazırlığına başladı. Buna göre, çok sayıda konut sahibi olanların evlerinin kamulaştırılması ve kentteki büyük gayrimenkul şirketlerinin faaliyetinin yasaklanması planlanıyor.

Ulu Life Konutları'nda ilk 3 daireye özel lansman indirimi! 

Bursa Ulu Life Konutları'nda ilk 3 daireye özel lansman indirimi yapılıyor. 3 oda 1 salon konut tiplerinin yer aldığı projenin teslimlerinin 15 ay sonra gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Berlin’de 12 bin kişi fahiş kiralara karşı yürüdü: Sosyal konutlar artırılsın, emlak şirketleri kamulaştırılsın! 

Berlin'de fahiş kiralara karşı Kiracılar Birliği çağrısıyla yapılan yürüyüşe 12 bin kişi katılım gösterdi. Söz konusu yürüyüşte "Sosyal konutlar artırılsın, emlak şirketleri kamulaştırılsın" talepleri gündeme geldi.  İşte detaylar...

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

Deprem konutları zamanında teslim edilecek mi? Özgür Özel’den flaş iddia!

​​​​​​​CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinde yıkımın yüzde 44'ünün Hatay'da yaşandığını fakat buna karşın kentin unutulduğunu söyledi. Özel, “Deprem konutları bir yıla yetişmez” dedi.

Safir Saray Konutları lansmana özel fiyatlarla satışta! Yeni proje!

Safir Saray Konutları, özel tasarımıyla hayranlık uyandıran Ankara'nın yeni büyük projelerinden biri olarak  YD İnşaat ve Filiz İnşaat ortaklığıyla yükseliyor. Safir Saray Konutları lansmana özel fiyatlarla satışa çıktı. İşte Safir Saray Konutları fiyat listesi...

Bakan Kurum açıkladı: Her şehre özel konutlar inşa edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca her kente özel konutlar inşa edeceklerini söyledi.

Berlin'deki konutlar kamulaştırma referandumu sonrası ne olacak?

Berlin'de artan kira fiyatlarına yönelik konutların kamulaştırılması için referandum gerçekleşti. Referandumdan çıkan oya göre yüzde 56'lık kesim konutların kamulaştırılmasını talep ediyor. 

Berlin'deki konut kamulaştırma referandumunda oylar çalındı iddiası!

Berlin’de konutların kamulaştırılmasına ilişkin referandum dün yapıldı. Ancak referandumda büyük fiyaskolar yaşandı. Önce oylar kayboldu ve sonra da seçmenler evlerine gönderildi, bu nedenle birçok seçmen oy kullanamadı.

İstanbul’un yapı stoğu envanteri çıkartılmalı!

Özel konutların depreme dayanıklılığının tespit edilmediğini vurgulayan İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, ‘2002’deki planlar hayata geçseydi İstanbul deprem güvenlikli bir kent olacaktı’ diye konuştu.

Berlin’de ‘özel konutları kamulaştırma’ referandumu hazırlığı!

Berlin, artan kiralara, evsiz bırakılmaya ve soylulaştırma politikalarına karşı yasal adım hazırlığına başladı. Buna göre, çok sayıda konut sahibi olanların evlerinin kamulaştırılması ve kentteki büyük gayrimenkul şirketlerinin faaliyetinin yasaklanması planlanıyor.

500 TL'den az taksitli TOKİ projeleri!

TOKİ yurdun birçok farklı bölgesinde konut yapımına tüm hızıyla devam ediyor. Dar gelirli vatandaşların bütçesine özel konutların taksitleri 323 TL'den başlıyor. İşte 500 lirayı aşmayan taksitlerle konut alınabilecek o projeler...

1000 TL'den az taksitli TOKİ projeleri Ocak 2019!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yurdun birçok farklı bölgesinde konut yapımına tüm hızıyla devam ediyor. Dar gelirli vatandaşların bütçesine özel konutların taksitleri 323 TL'den başlıyor. İşte 1.000 lirayı aşmayan taksitlerle alınabilecek o projeler...

1000 TL'den az taksitli TOKİ projeleri!

TOKİ, yurdun birçok farklı bölgesinde konut yapımını tüm hızıyla sürdürüyor. Dar gelirli vatandaşların bütçesine özel konutların taksitleri 167 TL'den başlıyor. İşte 1000 lirayı aşmayan taksitlerle alınabilecek 4 bin konut...

Berlin özel konutları kamulaştırma Haberi

Berlin özel konutları kamulaştırma

Almanya’nın başkenti Berlin'de kira fiyatlarının son 8 yılda iki katına çıkması nedeniyle referandum hazırlığına girildi.

Gazete Karınca'da yer alan habere göre, referandumda oylanması beklenen teklifle, çok sayıda konut sahiplerinin evleri kamulaştırılıp sosyal konut haline getirilecek ve 3 binden fazla ev bulunan konut sahibi şirketlerinin faaliyetleri yasaklanacak.

Berlin’deki yüksek kiralar ve soylulaştırma politikası en çok konuşulan konular arasında. Aktivistler, özellikle de büyük gayrimenkul şirketlerinin kira ve konut fiyatlarını yükselttiğini söylüyor. Berlin’de on binlerin evsiz olduğuna dikkat çeken aktivistler,  bazı bölgelerde kullanılmayan konutları işgal ediyor.

İmza aşamasında olan yasa teklifinin de kentteki barınma hakkı için önemli bir adım olabileceğine dikkat çekiliyor. Teklifle beraber 200 bin evin kamulaştırılması...