30 / 04 / 2024

Berlin'de yüksek kiralar protesto edildi!

Berlin'de yüksek kiralar protesto edildi!

Artan kira fiyatlarıyla sık sık gündeme gelen Berlin'de yüksek kiralar protesto edildi...



Almanya Berlin'de, Potsdamer Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, yüksek kira fiyatlarını ve eyalet hükümetinin konut politikasını protesto etmek amacıyla bir gösteri düzenledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bazı sivil toplum örgütleri, "Kira çılgınlığına karşı - Yeter artık" sloganları atarak bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Berlin de yüksek kiralar protesto edildi!

Potsdamer Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, üzerlerinde "Yerlerinden edilmeye ve kira çılgınlığına karşı birlikte mücadele edelim", "İkamet etmek bir eşya değildir, kira çılgınlığını durdurun", "Konut şirketlerini kamulaştırın" ve "Spekülatörleri durdurun" yazılı pankartlar taşıdı.

Potsdamer Meydanı'nda toplanan göstericiler, taşıdıkları dövizler ve pankartlarla Nollendorf Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Berlin de yüksek kiralar protesto edildi!

Bazı yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Berlin'deki gösteride eyalet hükümetinin konut politikaları sert bir şekilde eleştirildi. Yine gerçekleştirilen aynı gösteride şehirde kiraların artmasının önlenmesi ve dar gelirlilere konut verilmesi istendi.

Protesto gösterisindeki bir eylemci Anadolu Ajansı muhabirine, şehirde konut piyasasındaki gelişmelerin felaket olduğunu dile getirerek, "Böyle devam edemez. Yaşamaya değer bir gelecek yok. Mahalleler ve yaşam alanları yok ediliyor. İnsanlar yerlerinden ediliyor. Halk yoksullaşacak. Bu olamaz. Bu durdurulmalı." diye konuştu.

 

Berlin’de kira tepkisi: Kiraları frenlemeyeni biz frenleriz!


Geri Dön