04 / 10 / 2024

Beş ilde beş ihale ekonomiye katkı sağlayacak!

Beş ilde beş ihale ekonomiye katkı sağlayacak!

Yurdun çeşitli illerinde düzenlen ihaleler, ekonomiye hareketlilik katmaya devam ediyor. Çanakkale Belediyesi gençlik merkezi yaptırırken Edirne Belediyesi, otogarını 10 yıllığına kiraya vermek üzere ihaleye çıktı




Yurdun çeşitli illerinde düzenlen ihaleler, ekonomiye hareketlilik katmaya devam ediyor. Çanakkale Belediyesi gençlik merkezi yaptırırken Edirne Belediyesi, otogarını 10 yıllığına kiraya vermek üzere ihaleye çıktı.

Çanakkale Belediyesi gençlik merkezi yaptıracak
Çanakkale Belediye Başkanlığı mülkiyeti kendisine ve Emine Sevil Yılmaz, Ahmet Osman Yılmaz, Cemile Cansel Akbulut, Fatma Birsen Külahlı, Cem Cihat Yılmaz, Momoş Çoktin ile Gülten Deveci’ye ait olan 1.828 metrekarelik arsanın üzerinde mevcut imar durumuna uygun olarak Gençlik Merkezi Demokrasi Atölyesi ve İş Merkezi yaptıracak. İhalenin tahmini bedeli 8 milyon 339 bin 228 TL, geçici teminatı ise 250 bin 176 TL olarak belirlendi. İhale 18 Ocak 2011 tarihinde gerçekleştirilecek.

Edirne Otogarı’na 10 yıllığına kiracı aranıyor
Edirne Belediye Başkanlığı ise kendisine ait otogarı 10 yıllığına işletmesi için kiralama ihalesi düzenledi. Yapılan açıklamada 2000 yılında işletmeye açılmış halen Edirne Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali olarak faaliyet gösteren terminalin 10 yıllığına işletmesinin kiraya verileceği belirtildi.

Terminal içinde 16 bilet satış yazıhanesi, her yazıhaneye 2 peron, açık otopark dahil olmak üzere terminal alanında bulunan bina, tesis, otopark eklentilerin temizlik, peyzaj, ısınma, bakım-onarım, aydınlatma ile her türlü idari ve teknik işin yapılması isteniyor. 10 yıllığına işletilecek olan terminalin ihale tahmini bedeli KDV hariç 9 milyon 440 bin TL, geçici teminati 283bin 200 TL olarak belirlendi. İhale 27 Ocak.2011 tarihinde gerçekleştirilecek.

Mersin'de satılık arsa
Mersin Anamur Belediye Başkanlığı Göktaş Mahallesi’ndeki 20 bin 92 metrekare yüzölçümündeki arsayı gelir paylaşımı ile kat karşılığı verilmesi için ihale düzenledi. İhale 17 Ocak 2011 tarihinde saat 14.00’de Anamur Belediyesi’nde gerçekleştirilecek.

Ordu İl Özel İdaresi’nden 49 yıllığına turizm tesisi alanı
Ordu İl Özel İdaresi mülkiyeti Hazine’ye ait Kabadüz Çambaşı’ndaki 15 bin 605 metrekare büyüklüğündeki taşınmazı, üzerine turizm yatırımları yapılması için 49 yıllık irtifak hakkı ihalesine çıkardı. Rayiç bedeli 234 bin 81 TL olarak belirlenen taşınmaza yatırım yapmak isteyenler tekliflerini 7 Mart 2011 tarihine kadar Ordu İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne vermeleri gerekiyor.


Geri Dön