20 / 07 / 2024

BES rekora koşuyor! Yeni düzenleme ile ilke imza atacak!

BES rekora koşuyor! Yeni düzenleme ile ilke imza atacak!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, TBMM'de kabul edilen Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi'ne yönelik yazılı açıklama yaptı.




 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, TBMM'de kabul edilen Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda yapılan değişikliğin TBMM'de kabul edilmesiyle sisteme dahil olan ve sisteme yeni katılma hakkı kazanan vatandaşlara sunulan önemli fırsatlara değinen Benli, BES'in hayata geçtiğini vurguladı.

TGRT HABER'de yer alan habere göre; Benli, BES ve Otomatik Katılım Sistemi'ndeki (OKS) toplam katılımcı sayısını 17 milyona, toplam fon büyüklüğünü ise 500 milyar TL'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda yapılan değişikliğin TBMM'de kabul edilmesiyle sisteme dahil olan ve sisteme yeni katılma hakkı kazanan vatandaşlara sunulan önemli fırsatlara değinen Benli, BES'in  bütüncül bir yapı kazanarak  "tasarruf merkezi" haline geldiğini vurguladı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön