20 / 07 / 2024

BES rekora koşuyor! Yeni düzenleme ile ilke imza atacak!

BES rekora koşuyor! Yeni düzenleme ile ilke imza atacak!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, TBMM'de kabul edilen Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi'ne yönelik yazılı açıklama yaptı.




BES, "KUMBARAYA" DÖNÜŞÜYOR

TSB Başkanı Benli, emeklilik döneminde yaşam standardını korumak için sistemde kalmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, yeni dönemde bu konudaki en önemli yeniliğin katılımcılara kısmi cayma hakkı olduğunu belirtti.

Benli, konut alımı, evlilik, eğitim gibi durumlarda ihtiyaçlarını karşılamak için BES'teki tüm birikimlerini kullanmak yerine, "kısmi cayma hakkı" ile herhangi bir hakkı kaybetmeden birikim yapabileceklerine ve yeni düzenlemeyle birlikte, BES'teki tüm birikimlerini konut alımı, evlilik ve eğitim gibi durumlarda kullanabileceklerine dikkati çekti. sistem, ömür boyu kullanılan ve daha fazla tasarruf sağlayan avantajlı bir tasarruf kumbarasına dönüşür.

Bu sizin yeni hakkınız; Sisteme olan ilgi ve taleple birlikte sistemin kalıcılığını önemli ölçüde artıracağının öngörüldüğünü belirten Benli, BES'te katılımcıların birikimlerinin kesintisiz devam etmesini sağlayacak bir diğer önemli düzenlemenin atama olacağını kaydetti. tasarruflarından. Benli, bu düzenlemenin amacının katılımcılara birikimlerini BES'e temlik ederek uygun koşullarda krediye erişim imkânı vermek olduğunu kaydetti.

Müjdeli haber geldi! 15 bin lira devlet desteği 1 Ocak'ta başlıyor!

Bireysel Emeklilik'te yenileme 1 Ocak'ta!

Milyonları ilgilendiren soruların cevapları!

Bitcoin 6 ayın en düşük seviyesinde!

Döviz kurlarında son durum! Dolar bugün kaç lira?

Nefesler kesildi: Altın fiyatlarının seyri değişecek!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön