28 / 04 / 2024

Beşikdüzü OSB hızla gelişiyor!

Beşikdüzü OSB hızla gelişiyor!

Beşikdüzü Kaymakamı ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Alaattin Aktaş, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nin Karadeniz bölgesinin zorlu coğrafi şartları içerisinde hazırlanmış güzel bir Organize Sanayi Bölgesi olduğunu belirte




Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu, (OSBÜK) Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki Organize Sanayi Bölgelerine yönelik düzenlediği program kapsamında Trabzon'da Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesine konuk oldu. 

Bölgenin parlayan yüzü olarak gösterilen Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesinde OSBÜK heyetini Beşikdüzü Kaymakamı ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Alaattin Aktaş ile Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri ve bölge sanayicileri karşıladı. OSBÜK heyeti bölgenin ve sanayicinin problemlerini ve beklentilerini dinleme fırsatı buldu. Beşikdüzü OSB'deki toplantıya OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Selim Yedikardeş, OSBÜK Genel Sekreteri Ali Yüksel, OSBÜK Bölge Müdürleri Komisyonu Başkam Ali İhsan Karamanlı, OSBÜK Genel Sekreter Danışmanı Payidar Ersan, OSBÜK Bölge Müdürleri Komisyonu üyesi Özer Özcan,Direnç Özdemir, Adem Arıcı,Mustafa Uğursal,Vedat Altay katıldı. 


Heyeti Kaymakam ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Aktaş; Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Harun Demirci, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Kudret Aslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Şube Müdürü Mahmut Tufan ve sanayiciler ile birlikte ağırladı. Beşikdüzü Kaymakamı ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Alaattin Aktaş konuşmasında ülke ekonomisindeki hızlı büyüme, sanayileşmede atılan adımlar, ihracattaki gelişmeler nedeniyle Türkiye'nin komşuları ve deniz aşın ülkeler nezdinde itibarının son yıllarda fazlasıyla arttığını söyledi. Aktaş, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nin Karadeniz bölgesinin zorlu coğrafi şartları içerisinde hazırlanmış güzel bir Organize Sanayi Bölgesi olduğunu belirterek, "Yeni kurulmamıza rağmen parsellerimizi hemen hemen tahsis ettik. 500'e yalan istihdamımız var, ilimize ve bölgemize hizmet vermekteyiz" dedi. Bölgedeki fîrmalann genelde iç piyasaya, kısmen dış piyasaya üretim yaptığım belirten Aktaş heyete ziyaretlerinden ve sorunlarını dinlemelerinden ötürü teşekkür etti. Aktaş, "OSBÜK olmak, Ankara'da olmak demektir. Bizim gibi genç Organize Sanayi Bölgelerinin altından kalkamadığı altyapı ihtiyaçlarında gereken hukuki ve mali desteğin  Ankara  nezdinde, sizlerin katkısı ile yerine getirilmesini bekliyoruz" dedi. 


OSBÜK Genel Sekreteri Ali Yüksel, OSBÜK'ün ülkemizde 280 Organize Sanayi Bölgesinin sesi olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtip, "10 yıllık bir çalışma hayatımız var. Sık sık bölgeleri ziyaret ediyoruz. 

Onların sorunlarım dinliyor ve çözüm yollarını anyoruz. Organize Sanayi Bölgelerinin her biri ülkemizin gurur kaynağıdır. 


İhracat üst seviyeye gelmişse, istihdam belli bir seviyeye ulaşmışsa bunda Organize Sanayi Bölgelerinin çok büyük önemi ve yeri vardır" diye konuştu. 


Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Kudret Arslan yapımına 2000 yılında başlanan Beşikdüzü OSB'nin önce yatırım programından çıkartıldığım, 2004 yılında ise tekrar yatırım programına alındığım söyledi. Arslan bölgedeki 39 sanayi parselinden 38'inin tahsisinin yapıldığını belirtip bu parsellerin 16'sında üretimin sağlandığım dile getirdi. 72 Hektar büyüklüğündeki Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nin iki etaba bölündüğünü belirten Arslan, "Birinci etabın altyapısı Bakanlık kredisiyle yapıldı ancak aşırı yoğun talepten dolayı ikinci etabı da tahsis ettik. İkinci etapta da 5 fabrikamız faal durumda, diğerleri de inşaat aşamasında. Bu bölgedeki potansiyelin bir an önce fark edilerek 2. etap alt yapısı ve bağlann yolunun Bakanlık kredisiyle desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu. 


Hürses


Geri Dön