15 / 05 / 2024

Beşiktaş İnönü Stadı, Berlin Olimpiyat gibi olacak!

 Beşiktaş İnönü Stadı, Berlin Olimpiyat gibi olacak!

Son 15 günde yoğunlaşan TT Arena polemiğinde son nokta... Galatasaray’ın TT Arena’yı kullanmaması çin şiddetle muhalefet ettiği Beşiktaş cephesinde Sarı-Kırmızılı takımın endişelerini boşa çıkartacak yanıtlar geldi




Son bir haftada TT Arena krizinin nabzını adım adım tutarken önceki gün eski yönetici Işın Çelebi, İsmail Küçükkaya’ya özetle şu mesajları vermişti:


Çelebi'den 7 elekştiri


1-Beşiktaş'ın ortada henüz bir pprojesi bile yok.

2-Anıtlar Kurulu denize bakan tarafı yıktırmayacak.

3-Stadın kapasitesi 30 binden fazla olamaz.

4-Bakan Ertuğrul Günay, oranın bütünüyle yeşil alan olmasını istiyor.

5-Edindiğim izlenim oraya yeni stat yapılmayacağı şeklinde.

6-Her şey halledilse bile proje için 4 ay, ihale için 3 ay daha lazım, yani bir sezon daha İnönü’de oynayabilirler. Sonrasında da Olimpiyat’ta yapılacak revizyonla ömür boyu oynarlar.


7-Zaten paraları da yok, stad için 1 kaynak bulamazlar.


Peki bu anlatılanlara Beşiktaş cephesi ne diyor? 


Öncelikle şunu söyleyelim, Beşiktaş cephesi iplerin gerilmesi nedeniyle G.Saray ile hiçbir şekilde polemiğe girmek istemiyor. Özellikle de eski G.Saraylı yöneticilerle karşı karşıya gelmiyor.


Yani işin çözülmesi için susmayı tercih ediyorlar. Ancak ortadaki gerçekleri de saklamıyorlar. İşte eleştirilere Beşiktaş cephesinden son dakika gelişmeleriyle çarpıcı yanıtlar:


İşte tek tek yanıtlar


1-İnönü için yasal izinler alınmaya çalışıyoruz. Son düzlükteyiz. Taş çatlasa 3 aya biter. Tabii prosedürler çok ağır işlemezse. Bu süreci biz değil, kurumlar belirleyecek.


2-Projemiz hazır.. Örnek aldığımız stat Berlin Olimpiyat... Aynı onun dokusu gibi bir İnönü planlıyoruz. Yani tarihi doku aynen tüm değerleriyle yeni stada yansıyacak. Stadın dışı eski, içi Arena tarzı oldukça modern bir yapıda olacak. Ama bu projeyi şimdi medya veremeyiz, son rötuşları olacak.


Her tribüne sponsor


Mali kaynakta hiç sorun yok. Çünkü stadı Beşiktaşlılar yapacak. Önemli iş adamları bölüm bölüm stadı inşaa edecek. 4’lü konsorsiyum için de anlaşma noktasına gelindi. Bu isimleri sormayın. Her tribünü farklı bir şirket inşaa edecek, hatta belli ölçüde sponsoru olacak. (Bu isimlerin Nevzat Demir, Tuncay Özilhan ve diğer önemli Beşiktaşlılar’ın olduğu tahmin ediliyor) 


Anıtlar Kurulu ile sorun yok, bakan ile sorun yok. Dolmabahçe’nin tarihi dokusu korunacak, artı ağırlık gelmeyecek. Zaten projede AVM yok ki! Sadece stat var. Deniz tarafı aynen korunacağı için kurulla bir sıkıntı yok. Ertuğrul Günay da Başbakanımızla yaptığımız görüşmede vardı, o da zaten ‘evet’ demişti. 


Özetle statla ilgili hiç bir sorun yok, tek sorun zaman lazım. Bunun için de 2 yıl gerekiyor. Beşiktaş uzayda oynayacak hali yok, İstanbul’daki bir statta oynayacak. TT Arena’da en doğrusu. Bu konuda Başbakan  Erdoğan'ın da 'olur'u var.


Kenan Karcı/Akşam


Geri Dön