30 / 04 / 2024

Beşiktaş'ta kripto para davası!

Beşiktaş'ta kripto para davası!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği, satışa sunulan coinleri spor kulübüne aitmiş gibi satan bjk-coincom sitesi hakkında dava açtı. 



Beşiktaş Jimnastik Kulübü, resmi internet sitesinden kripto para girişimleri konusunda taraftarlarını uyardı. Hürriyet'tenÖzge Eğrikar'ın haberine göre;  Beşiktaş JK, bjk-coincom isimli sitenin coin satışı yaparken kendi isimlerini kullandıklarını dile getirdi. Kendilerine ait coin bulunmadığını söyleyen kulüp söz konusu site için dava açtı. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan davaya göre, Beşiktaş markası değişik tarihlerde Türk Patent ve Marka Kurumu (TPMK) ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) tarafından tescil edildi.

Edinilen bilgiye göre; bjk-coin satışa sunduğu coinlerin Beşiktaş'a ait olduğunu dile getirerek coinleri ön satışa çıkardı. 

Beşiktaş ta kripto para davası!

Kulübe ait coin yok

Söz konusu için mahkemeye vuran kulübün avukatları dilekçede şunları söyledi: 
“Davalı, Beşiktaş JK’nın markalarını kullanma hakkı ve meşru bağlantısı olmamasına rağmen bjk-coin.com internet sitesinde kulübün yerine geçerek tamamen gerçekdışı ‘Beşiktaş Coinler’in dolar ile ön satışa çıkarmıştır. Satın alındığı takdirde bu coinlerin borsalarda onlarca kat değerleneceğini belirten davalı internet sitesi, para toplaması/satış yapması şeklindeki eylemleri ile Beşiktaş JK’nın marka hakkına tecavüz etmiştir. Davalı internet sitesi, Beşiktaş JK’nın uzun yıllar emek verip piyasada belli bir yer edinen özgün markasının başarısından haksız gelir elde etmektedir. Dürüstlük kurallarına aykırı davranan davalı internet sitesi, marka hakkını ihlal etmekte ve haksız rekabet oluşturmaktadır. Tüm bu nedenlerle Beşiktaş JK’nın marka hakkına yönelik ihlalin önlenmesi ve durdurulmasını istiyoruz. Ayrıca haksız rekabet sonucu oluşan maddi durumun ortadan kaldırılması ile davalı internet sitesine erişimin engellenmesini talep ediyoruz.” 

Kripto paraları neler bekliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön