29 / 04 / 2024

BES’le ilgili yeni adım! Son dakika...

BES’le ilgili yeni adım! Son dakika...

Bireysel Emeklilik Sisteminde Devlet Katkısı Hakkında Yönetmelik'i Resmi Gazete'nin 5'inci mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, senelik limitin üstünde ödenen katkılar için takip eden yıllarda devlet katkısı alabilme imkanı getirildi.



Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (SEDDK), Bireysel Emeklilik Sisteminde Devlet Katkısı Hakkında Yönetmelik ile senelik limitin üstünde ödenen katkılar için takip eden yıllarda devlet katkısı alabilme imkanı getirilmiş olduğu belirtilerek, "Böylelikle bir katılımcı, devlet katkısı teşvikinin tamamından yararlanabilmek için yatırmak istediği katkı payını yıllara bölüp erteleyerek yatırmak zorunda kalmayacak." şeklinde konuştu.

BES’le ilgili yeni adım! Son dakika...

SEDDK'nin Bireysel Emeklilik Sisteminde Devlet Katkısı Hakkında Yönetmelik'i Resmi Gazete'nin beşinci mükerrer sayısında yayımlandı.

Konuya ilişik SEDDK'den gerçekleştirlen açıklamada, 22 Ocak 2022'de, 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda meydana getirilen değişimlerle Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) yer edinen katılımcılar için devlet katkısının yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltilmesi, senelik limiti aşan devlet katkısının takip eden yıllarda ödenmesine olanak sağlanması, kısmen ödemede belli şartlarda devlet katkısı alınabilmesi şeklinde imkanlar getirilmiş olduğu anımsatılarak, bu itibarla, Bireysel Emeklilik Sisteminde Devlet Katkısı Hakkında Yönetmelik yayınlandığı, bu Yönetmelikle birtakım hususların usul ve esaslarına ilişik hükümlerin düzenlenmiş olduğu belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön