15 / 05 / 2024

BES’le ilgili yeni adım! Son dakika...

BES’le ilgili yeni adım! Son dakika...

Bireysel Emeklilik Sisteminde Devlet Katkısı Hakkında Yönetmelik'i Resmi Gazete'nin 5'inci mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, senelik limitin üstünde ödenen katkılar için takip eden yıllarda devlet katkısı alabilme imkanı getirildi.



BES’le ilgili yeni adım! Son dakika...

Açıklamada, sistemin mihenk taşlarından önde gelen ve 2013 senesinde başlamış olan devlet katkısı uygulamasında devlet katkısı oranının yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltildiği aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Yıllık limitin üzerinde ödenen katkılar için takip eden yıllarda devlet katkısı alabilme imkanı getirildi. Böylelikle bir katılımcı, devlet katkısı teşvikinin tamamından yararlanabilmek için yatırmak istediği katkı payını yıllara bölüp erteleyerek yatırmak zorunda kalmayacak. Katılımcı, toplu şekilde yatırdığı bir katkı payı için ilgili yıla ait limitine denk gelen devlet katkısını aldıktan sonra kalan katkı payı bir sonraki takvim yılının ilk günü yatırılmış gibi müteakip takvim yılının limiti dahilinde faydalanacak ve varsa hala limiti aşan katkı payı aynı şekilde gelecek yıllara devredecek. Bu sayede, katılımcılar katkı payının bir kısmını gelecek yıllarda yatırmak üzere bekletmek yerine katkı payının tamamını ilk andan itibaren fonlarda yatırıma yönlendirebilecek."

BES’le ilgili yeni adım! Son dakika...

Bunların yanı sıra devlet katkısı işlemlerinin mesuliyet ve yetkilerine ilişik sarahat getirilmesi, Otomatik Katılım Sistemi'nde (OKS) başlangıç devlet katkısının sertifika bazında takip edeni yerine katılımcı bazında takibinin sağlanması ve zararların karşılanmasında uygulanacak usuller şeklinde hususlarda da düzenlemeler yapıldığı dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 "Hazine ve Maliye Bakanlığımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızın desteğiyle, BES’in katılımcılara çok daha fazla katma değer üretecek bir seviyeye gelmesi noktasında SEDDK olarak çalışmalarımıza yoğun biçimde devam etmekteyiz. İnanıyoruz ki sistemin katılımcılara en üst düzeyde hizmet kalitesiyle hizmet veren, GSYH içinde önemli bir paya sahip, yurt içi tasarrufları destekleyerek ekonomik büyümenin adeta yakıtı olan bir BES’e hep beraber tanık olacağız."

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak, yattı mı? Ocak ayı sosyal yardım paraları hesaplara geçti mi?
Kombinizin ayarlarını kontrol edin! Doğal gaz Ocak 2023 tarifesi açıklandı! 
EYT için kulislerde konuşulan maaş detayının sır perdesi aralandı! Herkesin gözünden kaçan o detayla...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön