03 / 05 / 2024

'Beşli çete' ifadesine hapis geliyor haberi yanlış çıktı! O kanunla kastedilen şirketler bakın kimmiş?

'Beşli çete' ifadesine hapis geliyor haberi yanlış çıktı! O kanunla kastedilen şirketler bakın kimmiş?

TBMM'ye sunulan Hazine'ye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun görüşmeleri devam ediyor. Kanunda yer alan bir madde kamuoyunda yanlış algıya sebep oldu. İşin doğrusu bakın ne?



AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan 39 maddelik teklif, 'Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar'da değişiklik öngörüyor. Teklifte yer alan, "İtibarın korunması MADDE 49/C- (1) 9/6/2004 tarihli ve 5187 sayılı Basın Kanunu'nda belirtilen araçlarla ya da radyo, televizyon, video, internet, kablolu yayın veya elektronik bilgi iletişim araçları ve benzeri yayın araçlarından biri vasıtasıyla; bir şirketin itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz. İsimleri belirtilmese dahi şirketlerin güvenilirliği konusunda kamuoyunda tereddüde yol açacak veya şirketlere duyulan güveni sarsacak veya şirketlerin mali bünyelerinin olumsuz etkilenmesine neden olabilecek nitelikte asılsız haberler yukarıda belirtilen araçlarla yayılamaz.

 Beşli çete ifadesine hapis geliyor haberi yanlış çıktı! O kanunla kastedilen şirketler bakın kimmiş?

(2) Birinci fıkraya aykırı davrananlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin günden ikibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Yukarıdaki fıkrada yazılı fiil neticesinde özel veya kamusal bir zarar doğarsa verilecek ceza altıda bir oranında artırılarak hükmolunur." kanunun hükümetten en çok inşaat, yap işlet devret projesi alan şirketlerin itibarlarını zedeleyenlere hapis cezası geliyor şeklinde yorunlanmıştı. İşin aslının böyle olmadığı ortay çıktı. Yani haberlerde yap işlet devret projelerinde en çok ihale alan şirketlere "Beşli çete" ifadesini kullanmak suç sayılmayacak!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön