20 / 05 / 2024

'Beşli çete' ifadesine hapis geliyor haberi yanlış çıktı! O kanunla kastedilen şirketler bakın kimmiş?

'Beşli çete' ifadesine hapis geliyor haberi yanlış çıktı! O kanunla kastedilen şirketler bakın kimmiş?

TBMM'ye sunulan Hazine'ye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun görüşmeleri devam ediyor. Kanunda yer alan bir madde kamuoyunda yanlış algıya sebep oldu. İşin doğrusu bakın ne?



"47 BİN 'EVİM' MAĞDURU VAR"

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, milletvekillerinin eleştirilerine yanıt verdi.

Teklifle Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu'na "İtibarın Korunması" başlıklı maddenin eklenmesine yönelik düzenleme konusunda değişiklik önergesi vereceklerini bildiren Tüfenkci, "İsimleri belirtilmese dahi şirketlerin güvenilirliği konusunda kamuoyunda tereddüde yol açacak veya şirketlere duyulan güveni sarsacak veya şirketlerin mali bünyelerinin olumsuz etkilenmesine neden olabilecek nitelikte asılsız haberler yukarıda belirtilen araçlarla yayılamaz." hükmünün tekliften çıkarılacağını belirtti.

Kamuoyunda "Evim" mağdurları olarak bilinen tasarruf finansman şirketi mağdurlarına yönelik düzenlemenin detaylarını anlatan Tüfenkci, bu kapsamda toplam 47 bin mağdurun bulunduğunu ifade etti.

"Mutabakat sağlandığı anda bir ay içinde yeni sözleşme yapmıyorlarsa paraları ödensin." hükmü koyduklarını anlatan Tüfenkci, "Kabul etmiyorlarsa haklarına herhangi bir halel getirmiyoruz, dava haklarının önünü kapatmıyoruz. 'Ben bu sisteme girmeyeceğim, bu sistemden nefret ettim.' derse yeni bir sözleşme yapmayacak, TMSF ile mutabık kaldığı anda bir ay içinde paralarını alıyorlar. Bunu da kabul etmiyor, 'Benim daha da zararım var.' derse o zaman mahkemeye gidebilir." diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön