16 / 05 / 2024

BES'te devlet katkısına asgari ücret zammı!

BES'te devlet katkısına asgari ücret zammı!

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'nde yeni dönem başladı. Asgari ücret zammı ile birlikte BES'te devlet katkısı da arttı. Peki, nasıl? İşte detaylar...



Posta'dan Bilal Emin Turan'ın haberine göre; Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli’nin verdiği bilgiye göre; Otomatik Katılım Sistemi’ndeki katılımcılar da dahil edildiğinde Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki (BES) toplam katılımcı sayısı 15 milyonu aştı ve sistemdeki toplam fon büyüklüğü 561.9 milyar Türk Lirasına ulaştı.

500 milyarlık fon hedefi bu yıl sonu için belirlenmişti. Fakat son dönemde vatandaşların tasarruf alışkanlığının artması ve bu kapsamda ilk akla gelenin BES olması hem katılımcı sayısının hem de sistemdeki paranın hızla artmasını sağladı.

BES te devlet katkısına asgari ücret zammı!

Ayrıca vatandaşı BES’e katılımı teşvik eden en önemli düzenleme de devlet katkısının yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkarılması oldu. Yani devlet, aylık yatırılan tutarın yüzde 30’u kadar katkı sağlıyor. Yani bu bir nevi hibe ediyor.

Tabii ki bu parayı anında vermiyor, hak etmeniz için 10 yıl ve 56 yaşını doldurma koşulu bulunuyor. Hediye BES ile 18 yaş altının sisteme dahil edilmesi de diğer önemli bir gelişme olarak biliniyor. Özellikle aileler çocuklarının geleceği ve eğitim masrafları için sisteme adeta akın ediyor. Bir kumbara gibi çalışan sistem, döviz, altın, borsa dahil birçok alanda yatırım imkanı sağladığından birikimlerden enflasyon üstü getiri elde edilmesini sağlıyor.

Dora Vadi satışta! 24 aya varan vade ve hemen tapu fırsatı!

Son dakika! Merkez Bankası faizi yüzde 15'ten yüzde 17,5'e yükseltti!

 


Geri Dön