27 / 04 / 2024

BES'te reşit olmayan katılımcılar arttı!

BES'te reşit olmayan katılımcılar arttı!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) uygulamasında 18 yaş altı katılımcı sayısı 552 bin kişiyi aştığını açıkladı.



SEDDK'nın üçüncü kuruluş yıl dönümü ve BES'teki 18 yaş altı çocuk sayısının 500 bini geçmesi Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin de katıldığı bir etkinlikle kutlandı.

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, sigorta ve bireysel emeklilik sektörlerinin hızlı büyümesi ve finansal sistem içindeki paylarının istikrarlı artışı göz önüne alındığında, 2019 yılında İstanbul'u küresel bir finans merkezi olarak konumlandırma vizyonunu burada paylaştı. daha dinamik ve proaktif bir yaklaşımla düzenlenebileceklerini, denetlenmelerini sağlamak için devreye alındıklarını söyledi.

SEDDK'nın kuruluşundan bu yana sigortalıları korumak ve uluslararası pazarla güvenilir, istikrarlı ve entegre bir sektör varlığını sağlamak misyonuyla çalıştığını anlatan Eroğlu, bankacılıktan sonra gelen ikinci büyük sektör olarak sigortacılık ve özel emeklilik sektörünün sunduğu teminatlar, ödediği tazminat ve oluşturduğu fon birikimiyle çok önemli fonksiyonlar icra ettiğini aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön