06 / 05 / 2024

Beyaz eşya sektörü senenin 9 ayında ihracatını korudu

Beyaz eşya sektörü senenin 9 ayında ihracatını korudu

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin (TÜRKBESD) açıklamış olduğu verilerine göre, 2022 yılının dokuz ayında altı ana ürün grubunda ihracat, bir önceki senenin aynı dönemine paralel seyrederken, iç satışlar ise yüzde 5 azaldı. İşte detaylar…



TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer ise şu şekilde konuştu:

“Geçtiğimiz sene salgının etkisinin azalması sonrası ertelenen taleplerin de satın almaya dönüşmesiyle senenin ilk dokuz ayında tüm ürün gruplarında iç satış ve ihracatta ise yüzde 23’lük bir artış gerçekleşmişti. 2022 yılının ise tüm dünyadaki ekonomik gelişmelere bağlı olarak daha zor bir sene olacağını öngörmüştük. Eylül ayında ihracatımızın, 2021 yılının eylül ayı ile kıyaslandığı zaman yüzde 4 arttığını, iç satışlarımızın da aynı şekilde seyrettiğini görüyoruz. İç satışların ilk altı aydaki düşüşün ardından, ağustos ve aynı zamanda eylül aylarındaki kampanyaların da etkisiyle geçtiğimiz seneki seviyeyi yakaladığını gözlemliyoruz. İç pazarın, ihracat üzerindeki pozitif etkilerini de izliyoruz. Eylül ayında gördüğümüz ihracatımızdaki artış da bunu gösteriyor. Ülkemizin lokomotif sektörlerinden biri olan beyaz eşya sektörünün, tüm olumsuzluklara rağmen senenin son çeyreğinde toplam satışlarını artıracağına inanıyorum.”

Bu senenin dokuz ayında TÜRKBESD üyesi firmalarının toplam satışlarının 25 milyon 378 bin 672 tane olduğunu ifade eden Dinçer, “Türkiye dünya beyaz eşya üretiminin tam yüzde 7’sini karşılıyor ve beyaz eşyada dünyanın en büyük ikinci üreticisi konumuna geliyor. Dünyanın en büyük olan beyaz eşya ihracatçısı ülkeleri arasında birçok ürün için ilk üçte yer alıyoruz. Sektörümüz 15 bin tane bayi, 3 bin 500 tane yetkili servisi, yan sanayisi ve aynı zamanda tedarikçileri ile büyük bir ekosistemi temsil ediyor. Bu zaman diliminde üretim tarafında, ihracatta rekabet gücümüzü etkileyebilecek gelişmeler ile birlikte Dijital Pasaport ve AB’nin Genel Veri Koruması Tüzüğü (GDPR) gibi sektörümüzü yakın derecede ilgilendiren regülasyonları yakından ilgileniyoruz” açıklamalarında bulundu.

 Beyaz eşya sektörü senenin 9 ayında ihracatını korudu

İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi’nin temeli atıldı! Ankara’ya 18 bin 300 yeni konut daha

Gönüllerin telefonu iPhone 11’e 2 bin 500 lira indirim! Herkes CarrefourSA’ya! 25 Ekim 2022 fiyat listesi

Tek şarj ile 2 gün giden Samsung Galaxy A03 A101’de! Bu fiyat kaçmaz! 25 Ekim 2022 fiyat listesi

 

 

 


Geri Dön