28 / 04 / 2024

Beyaz yakalılar 2020 itibarıyla arsa yatırımcısı olmaya başladı!

Beyaz yakalılar 2020 itibarıyla arsa yatırımcısı olmaya başladı!

Türkiye'de yılda 750 milyon dolar değerinde ve minimum 5 milyon metrekare büyüklüğünde arazi satışı yapmak istediklerini söyleyen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, 2020 yılı itibarıyla beyaz yakalıların arsa yatırımcısı olduğunu söyledi.



Türkiye'de yılda 750 milyon dolar değerinde ve minimum 5 milyon metrekare büyüklüğünde arazi satışı yapmak istediklerini dile getiren arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk önemli açıklamalar yaptı.

ArsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 5 milyon metrekarenin üzerinde arsa satışı yaptıklarını ve 300 binin üzerinde müşteri ile yüz yüze görüştüklerini, 10 binin üzerinde kişiyi de arsa sahibi yaptıklarını söyledi.

Beyaz yakalılar 2020 itibarıyla arsa yatırımcısı olmaya başladı!

Ülkedeki arsa yatırımları ile ilgili de önemli değerlendirmeler yapan arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, "Türkiye'de 2023'te arsa yatırımı 15 milyar dolarlık bir pazar haline geldi. Bunun birkaç gerekçesi bulunuyor. Bunlardan bir tanesi pandemi, diğeri de insanların deprem kaygılarıyla yapıları kısa katlı ve daha güvenilir yapabilmeleri için arsalara yönelmesi. Ayrıca konut fiyatlarının yükselmesi ve erişimin kısıtlanmasıyla da insanlar arsa yatırımına yöneldi. Bu yıl ilk 10 ayda 1 milyon 400 binin üzerinde arsa ve tarla satışı gerçekleşti." dedi.

Beyaz yakalılar 2020 itibarıyla arsa yatırımcısı olmaya başladı!

Paylaşılan detaylara göre arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, sektörden minimum yüzde 5 pay almak üzere stratejiler gerçekleştirdiklerini dile getirerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  "Biz ürünlerimizi geliştirirken pandemi hassasiyeti hala sürüyor. İnsanların izole olduğu sosyal alanlarla donatılmış olan projeler gerçekleştirelim istiyoruz. Bir taraftan depreme dayanıklı olsun ve deprem danışmanlığı verelim istiyoruz. Ayrıca insanların arsadan uygun fiyatlarla konut sahibi olabilecekleri arsa ve ev dediğimiz model gerçekleştirdik. Bununla beraber Türkiye'de senede 750 milyon dolar değerinde ve minimum 5 milyon metrekare büyüklüğünde arazi satışı gerçekleştirmek istiyoruz. Bununla ilgili olarak Türkiye'de 23 şehirde 65 noktada satış ofisi kurduk. 100'ün üzerinde satış grubumuz var. Operasyonda arsa geliştirmede çok önemli takımlar kurduk ve şu anda Türkiye'de bir moda değil, tamamen bir sektör haline gelmiş arsa sektöründe önemli bir oyuncu olarak  olmak için çalışıyoruz."

2020 İTİBARIYLA BEYAZ YAKALILARIN ARSA YATIRIMCISI OLDUĞU BİR SÜREÇ OLUŞTU

arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk yaptığı açıklamada 2017 yılından beri gayrimenkulün arsa tarafında uzmanlaşmış bir şirket olduklarını, özellikle 2020 yılı itibarıyla arsa yatırımcısının profil değişimiyle beyaz yakalıların arsa yatırımcısı olduğu bir süreç oluştuğunu söyledi.

arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, "Yaptığımız araştırmalarda insanlardan 'Önümüzdeki 5 sene içerisinde arsaya yatırım yapmak ister misiniz?' sorusuna yüzde 87 gibi çok yüksek bir yanıt alarak bu sektöre girdik. Fakat insanların arsa yatırımından sonra konut yapma ihtiyacına istenilen karşılığı bulamadığı için arsa yatırımından korktuğunu gördük ve işi basitleştirmeye çalıştık." dedi.

Yaptığı açıklamada insanların anlayabilecekleri bir arsa yatırımı yapabilmelerini sağlayamaya çalıştıklarına değinen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: "Aldıkları arsanın statüsü nedir? Kaç metrekaredir? Orayı aldığı zaman nasıl bir yapılaşma söz konusu olabilir? Bölgesi nedir? Çevresel gelişimi nedir? Pek çok soru işaretini çözdük ve beyaz yakalıların çok rahat bir biçimde anlayabilecekleri ve ileride nasıl bir yapılaşma yapacakları ve yaklaşık olarak ne kazanabileceklerini görebildikleri arsa projesi konsepti geliştirdik."

 

Beyaz yakalılar 2020 itibarıyla arsa yatırımcısı olmaya başladı!

Sincan Belediyesi'nden 2 arsa!

2 yıl önce izdiham yaratan OYAKKENT Silüet 2. kez satışa çıktı!


Geri Dön