08 / 05 / 2024

Beykoz Dereevleri'nde 335 bin TL'ye icradan villa!

Beykoz Dereevleri'nde 335 bin TL'ye icradan villa!

İstanbul Beykoz İcra Müdürlüğü, Beykoz Paşamandıra Köyü, Değirmendere Mevkii, Dereevleri'nde bulunan villayı 335 bin 28 TL tahmini bedel ile satışa çıkardı...



VERİLEN İLANA GÖRE;

İSTANBUL BEYKOZ İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN
TAŞINMAZIN AÇIK ARTTIRMA İLANI

Dosya No: 2010 -769 Ta.

Bir borçtan dolayı hacizli bulunan, Tapu Kaydı: Beykoz Topu Sicil Müdürlüğü'nün 18.02.2010 tarih 386 sayılı yazıları eki tapu kaydı suretinde belirtildiği gibi İstanbul ili Beykoz ilçesi Paşamandıra köyü, Değirmendere mevkii, 31 Parsel Sayılı 8600 M2 miktarındaki tarlanın 2/24 hissesi borçlu adına kayıtlıdır.

Özellikleri: Satışa konu olan taşınmaz Beykoz İlçesi Paşamandıra Köyü, Değirmendere Mevkii, 31 Parsel sayılı yer içerisinde kalan Dereevleri adlı 3 Adet villadan 51 kapı nolu olan villadır. Dereevleri Paşamandıra köyü, Değirmendere mevkiinde Paşamandıra Caddesi yolundan 50 metre kadar içerde etrafı çevrili kapıda bekçi bulunan düz konumdadır. 51 kapı nolu villa zemin kat 1. normal kat ve çatı katı olmak üzere toplam 3 katlı ve 500 m2 kullanım alanlıdır. 6 oda salon mutfak banyo ve WC'den teşekkül etmektedir. 1Q yıllık kadar olduğu anlaşılan villa oturulabilir haldedir. Ulaşım Paşamandıra Caddesi'nden sağlanmaktadır. Paşamandıra köyü merkezine 500 metre kadar mesafededir. 

İmar Durumu: Beykoz ilçesi Paşamandıra köyü, Değirmendere mevkii, 31 Parsel sayılı taşınmaz İstanbul III numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu 15.01.1995 gün ve 7755 sayılı karan ile doğal sit alanı ilan edilen alanda kalmakta olup, koruma kurulunun 05.06.1996 gün 8284 sayılı karan eki 1/25000 ölçekli sit derecelendirme paftasında II. Derece sit alanı olarak gösterilmektedir. 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı Büyükşehir belediyesince hazırlanarak onaylanmak üzere İstanbul III numaralı koruma kuruluna sunulmuştur. Söz konusu planların onayından sonra 1/1000 ölçekli uygulama imar planlan belediyece hazırlanacaktır. Bu nedenle imar durumu bilgisi yoktur.

Değeri: 335.028,00 TL Satış Saati: 15.30 - 15.40 Açık arttırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

Satış Şartları:

1- Satış 19.08.2011 Cuma günü yukarıda yazılı saatler arasında Beykoz icra Müdürlüğü'nde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetinin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masrafların geçmek şartı ile ihale olu¬nur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 29.08.2011 Pazartesi günü yukarıda yazılı saatler arasında Beykoz icra Müdürlüğü'nde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Açık arttırmaya katılmak isteyenlerin takdir edilen kıymetin %20 nispetinde nakit pey akçesi (TL) ya da bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz (Dosya numarası belirtilerek) teminat mektubu vermeleri gerekmektedir. Satış peşin para iledir. Alıcı istediği takdirde kendine 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. KDV, ihale damga vergisi, alıcı adına tahakkuk edecek 1/2 tapu harcı satın alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçlan, Tellaliye resmi ile satıcı adın tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına aittir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin (*) varsa irtifak hakkı sahipleri de dahil olmak üze¬re gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dahil olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde, hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça, paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK. 130. maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5-Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı fesh olunarak kendinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen arttırmaya çıkarılır. Bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip, yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin İİK. 129. maddedeki hükümlere uyması şartıyla taşınmaz en çok arttırana ihale edilir, ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki fark¬tan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra müdürlüğünce tahsil olunur.

6-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanın tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur. 21.06.2011 (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. 

(Basın: 43701)

Detaylı bilgi için tıklayınız


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com

Geri Dön