28 / 04 / 2024

Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinin yüzde 60'ı tamam! 

Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinin yüzde 60'ı tamam! 

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, X sosyal medya hesabından Beykoz Tokatköy'ün kentsel dönüşümü ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Murat Aydın'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...



Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, https://twitter.com/murataydintr X sosyal medya hesabından Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşüm projesi ile ilgili son duruma ilişkin açıklamada bulundu. 

Murat Aydın, Beykoz'da kentsel dönüşümde önemli bir eşiğin atlandığına dikkat çekti ve "Bunu kamuoyunu yanlış yönlendirenlere inat bize güvenen hemşehrilerimizle birlikte başardık" dedi. 

Beykoz’un ilk kentsel dönüşüm projesi Tokatköy Projesi’nin yüzde 60'ının bir yıl içinde tamamlandığını belirten Aydın, "Kısa bir süre içerisinde daireleri hemşehrilerimize teslim etmeye de başlayacağız" ifadelerini kullandı. 

Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinin yüzde 60 ı tamam! 

Beykoz Tokatköy projesi kapsamında 82 bin 792 metrekarelik alanda toplam 776 yeni konut inşa edilecek ve 47 iş yeri hayata geçirilecek. 

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, geçtiğimiz aylarda proje ile ilgili yaptığı açıklamasında "Kentsel dönüşüm denince İstanbul'da afet referanslı kentsel dönüşümü kastediyoruz. Beykoz'da da aynı durum vat. Bizler fay hattından biraz uzaktayız. Bu Beykoz açısından şans ancak Beykoz'daki 55 bin binanın yaklaşık 50 bini kaçak şekilde yapılmış. Sonra imar affı vesaire kaçaklık durumu ortadan kalkmış. Ancak o günün koşullarında deprem koşullarına uygun yapılmamış. Bu binaların, içerisinde yaşayan insanlara mezar olmaması için yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerekiyor" diye konuşmuştu. 

Ayrıca, Murat Aydın, bu açıklamasında gelecek 5-10 sene içinde binaların yenilenmesi konusunda ciddi anlamda gelişmeler kaydedilmiş olacağının altını çizerek, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından kentsel dönüşüm alanında daha hızlı hareket edebilir hale geldiklerine dikkat çekmişti. 

Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinin yüzde 60 ı tamam! 

Peki vatandaşlar Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesi ile ilgili ne diyor? İşte Aydın'ın X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma gelen o yorumlar...

Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinin yüzde 60 ı tamam! 

Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinin yüzde 60 ı tamam! 

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Ev fiyatları düşebilir, kira fiyatları düşmez!

Konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmeli!

Dar gelirlilerin konut sahibi olmasının yolu açılmalı!


Geri Dön