28 / 05 / 2024

Beykoz Vakfı A’dan Z’ye yenilendi!

Beykoz Vakfı A’dan Z’ye yenilendi!

1 milyon TL'lik yatırımla baştan sona yenilenen Beykoz Vakfı kapılarını açıyor.



 


Beykoz’un kültür-sanat ve sosyal hayatının merkezlerinden olan Beykoz Vakfı yenilenen çehresi ve dopdolu kültür sanat faaliyetleriyle kapılarını sanatseverlere yeniden açıyor. 

1994'de kurulan, bir dönem ilçedeki çocukların, gençlerin, öğrencilerin, sanatçıların ve kültür sanat adamlarının buluşma noktası olarak hizmet veren vakıf çeşitli imkânsızlıklardan dolayı aktif hayatına veda etti.  Beykoz Belediyesi'nde yer alan habere göre, vakıf yönetiminden gelen talep üzerine Beykoz Belediyesi’ne devr edilen vakıf kapsamlı bir tadilattan geçirildi. Yaklaşık 1 milyon lira yatırımla yepyeni bir çehreye kavuşan vakıfta, tüm alanlar elden geçirildi.

A’dan Z’ye Yenilendi

138 koltuklu tiyatro ve konser salonu, sergi ve fuaye alanları, resim, tiyatro, müzik, koro ve seminer sınıfları ve etüt odaları sanatseverlere kapsamlı şekilde hizmet için baştan aşağı yenilendi. Mevcut alanda mekânlar ferah şekilde yeniden dizayn edildi. Engelli ilçe sakinleri için asansör ve rampalar yapıldı.

İlk kez asansör, yangın kulis giriş çıkışının yapıldığı, zemin taşlarının değiştirilerek daha ferah bir görünüme kavuştuğu Beykoz Vakfı binasında her alanda büyük bir titizlikle çalışıldı.

Tiyatrodan Müziğe Her Yönüyle Sanat 

Resim kursu, tiyatro, müzik-ritm ve folklor kurslarının halen devam ettiği merkezde, konferans ve seminerler de yapılacak. İlk kurulduğu günden bu yana ilçedeki tiyatro severlerin uğrak noktası olan vakıfta tiyatro çalışmaları aktif olarak devam ettirilecek.


Geri Dön