03 / 01 / 2025

Beylikdüzü Belediyesi Kent Otomasyon Sistemi'ni tamamlıyor!

 Beylikdüzü Belediyesi Kent Otomasyon Sistemi'ni tamamlıyor!

Beylikdüzü Belediyesi; kent coğrafi sistemini ve veri dökümünü bütün detaylarıyla ifade eden 360 derece Kent Otomasyon Sistemi’ni, ilk uygulayan öncü belediyelerden biri olarak ikinci aşamayı da tamamlıyor



Beylikdüzü Belediyesi, 360 derece “Kent Otomasyon” sisteminin ikinci aşamasına geçti. Konuyla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenlenerek, sistem katılımcılara detaylarıyla tanıtıldı. Toplantıda; Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Çanakçı ve NETCAD Proje Yöneticisi Onur Palabıyık tarafından sistemle ilgili açıklamalar yapıldı.


Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun; “Kent bilgi sistemi çerçevesinde NETCAD firması tarafından gerçekleştirilen uygulama, 360 derece panoramik görüntü sistemi sayesinde GPRS bağlantısıyla hareket halindeki panoramik fotoğrafı konumlandırabiliyor. Beylikdüzü Belediyesi, geliştirilen bu sistemle bina ve bina detaylarından zemin bilgilerine kadar bütün verilere, ruhsat, kaçak yapı ve bunların mülkiyetle olan ilişkisi, imara göre oturulup oturulmadığı gibi bütün bilgileri takip edilebiliyor. Tamamen Türk mühendislerin geliştirdiği sistemin, yıkımına karar verilecek binalarda hak sahipliği ve döküm tespitinde büyük kolaylıklar getireceği belirtiliyor” şeklinde konuştu.


Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, sistemin vatandaşlar açısında da çok önemli bir noktasının da olduğunu dile getirdi. İsteyen tüm vatandaşların Beylikdüzü’nün hangi sokak ya da caddesinde çalışma var, neresinde park yapılıyor bu sistem sayesinde ulaşabileceğini söyledi. Nöbetçi eczaneyi günün her anında tüm ayrıntıları ile anında bulabileceğini de dile getiren Başkan Uzun bu sistemin insan hayatına büyük katkısı olacağını ve Türkiye’de bu sistemin pilot bölge olarak ilk Beylikdüzü’nde denendiğini anlattı.


“TESPİT VE VERİYE ULAŞMA HIZIMIZ ARTTI”

Sistemin özellikle kaçak katların ve binanın yüksekliğinin tespit edilmesine de büyük kolaylıklar getirdiğini kaydeden Başkan Uzun, ''Sistem, hak sahipliği konusunda vatandaşlara kolaylıklar getirecek. 360 derece teknolojisindeki verilerle bir alandaki fiziki değişikliği tespit edebiliyorsunuz. Elinizde o tarihe göre bir arşiv verisi bulunuyor'' diye konuştu. Sistemin verilerinin hak sahipliği konusunda bir davaya konu olması halinde bir önceki veriyle karşılaştırma imkânı sağladığını da bildirdi.


NETCAD Proje Yöneticisi Onur Palabıyık ise yaptığı konuşmasında; ''Araç üzerine monte edilmiş 8 kameralı özel sistem, araç 60 kilometre hızla yol alırken bile veri toplayabiliyor. Bu görüntüler 360 dereceli panoramik görüntüler. Bu orta ölçekli bir ilin bin kilometrelik yol ağına ait verinin, en fazla bir haftalık çalışmayla tamamlanacağı anlamına geliyor. Klasik metotlara göre onlarca kat daha hızlı veri toplanabiliyor. Haritayla ve uydu görüntüsüyle tatmin olmayan kullanıcılar için artık sokak seviyesine geçip 360 derece çevrelerini görmek, hatta 3 boyutlu olarak ölçüm yapabilmek ve sayısallaştırmak mümkün'' dedi.


360 dereceli kamera teknolojisi ile binaların ruhsat bilgileri ile mevcut durumun ne kadar uyuştuğunun, binanın üzerindeki kapı numarası ile adres veri tabanındaki kaydın aynı olup olmadığının tespit edilebildiğini ifade eden Palabıyık bina takipleriyle ilgili olarak; “ Ruhsat verilmiş ancak inşaatına henüz başlanmamış veya tamamlanmamış binalar tespit edilebilir. Tabela alanı yarı otomatik hesaplanabilir. Böylece her işyeri için ilan vergisi karşılaştırılması yapılarak kayıp ve kaçak tespiti otomatik olarak yapılabilir. Sokak boyunca her yapının veya yapı yoksa da parselin önünden, tam cepheden alınan fotoğraflar birleştirilerek, sokağın her iki yönü için sokak siluetleri otomatik üretilir” şeklinde konuştu.

Bugün


Geri Dön