27 / 04 / 2024

Beylikdüzü'nde 1 milyon 272 bin TL'ye satılık tarla!

Beylikdüzü'nde 1 milyon 272 bin TL'ye satılık tarla!

Büyükçekmece 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Yakuplu Köyü, Angurya çiftlik Mevkii, 302 ada, 6 parselde yer alan 5 bin 534 metrekare taşınmazı tamamını satışa sunuyor. Taşınmazın tahmini bedeli 1 milyon 272 bin TL



Büyükçekmece 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. BÜYÜKçEKMECE 1. SULH HUKUK MAHKEMESİ SATIşž MEMURLUĞU

Dosya No: 2009/16 Satış

GAYRİMENKULUN AçIK ARTTIRMA İLANI
BÜYÜKçEKMECE 1. SULH HUKUK MAHKEMESİ SATIşž MEMURLUĞUNDAN

Büyükçekmece Sulh Hukuk Mahkemesinin 2008/1839 esas 2009/1301 karar sayılı dava sonucunda satılması karar verilmiş olup satılmasına karar verilen; gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adeti, evsafı:

İstanbul, Beyükdüzü, Yakuplu köyü angurya çiftlik mevkii, 302 ada, 6 parselde kayıtlı 5.534,0Qm2 miktarlı taşınmazın tamamı 1.272.820,00.-TL Bedelle satılacaktır.

İMAR DURUMU : Beyükdüzü Belediye Başkanlığının 28.05.2010 tarih 2633 sayılı cevabı yazısında Beyükdüzü, Yakuplu man. 302 ada 6 parselde kayıtlı taşınmaz Yakuplu Belediye Meclisi tarafından 16.02.2004 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planında; Beyükdüzü ilçesi, Yakuplu mahallesi 302 ada 6 parsel nolu taşınmazın tamamı yol ve park alanı olarak düzenlendiği bildirilmiştir.

TAşžINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU: Taşınmaz Yakuplu Ihlas marmara evlerine komşu hürriyet bulvarı üzerinde yer alan 5.534,00m2 yüzölçümlü tarla vasıflı taşınmazın halen boş konumda olduğu, üzerinde çok sayıda yetişkin ağacın bulunduğu, Ihlas ve eston villalarına giden asfalt yol Üzerinde bu yola cepheli komşu parsellerini Ihlas marmara evleri ve tatotaş blokları teşkil ettiği, Beyükdüzü ile doğrudan irtibatlı olduğu parselin bulunduğu yerleşim alanının alt yapısı ile bölgede doğalgaz mevcut olup belediye hizmetlerinden yararlandığı, İmar planında park alanı ve İmar yolu olarak kalmakta olduğu bilirkişi raporunda belirtilmiştir.

TAşžINMAZ ÜZERİNDEKİ şžERH BEYANLAR:

1- Taşınmaz üzerinde TEK (TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU) lehine 2942 sayılı kanunun 7. maddesine göre şerh mevcuttur.

MUHAMMEN BEDELİ: Taşınmazın tamamı 1.272.820,00-TL bedelle satılacaktır.

1.1 nci Satış 11.07.2011 günü saat 15.30 den 15.40'e kadar Büyükçekmece Adalet Dairesi EK BİNA 1 .Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 21.07.2011 günü saat 15.30 den 15.40'e kadar aynı yerde ve aynı saatte de İkinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malin tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamında fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2. Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi (TL.sı) veya bu miktar kadar milli bir bankanın Satış Memurluğumuza hitaplı ve dosya numarası da belirtilmek suretiyle kesin ve süresiz teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para İledir, alıcı istediğinden 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, resmi ihale pulu, KDV 0/018, tapu alım harcının '/ı si alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ve tapu 1/2 satım harcı satış bedelinden ödenir.

3. İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son İhale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5. şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6. Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/16 Satış sayılı dosya numarasıyla satış, memurluğumuza başvurmaları gerekmektedir.

7. Satış ilanı ilgililerin dosya ve tapu kaydında yazılı adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adrese tebligat yapılmaması halinde ilgililer ve adresleri bilinmeyenler içinde işbu satış ilanının, ilanen tebligat yerine kaim olacağı İLAN olunur. 01,06.2011
(*) İlgililer tabirine irtifak hakki sahipleri de dahildir. Yönetmelik örnek No: 27

Büyükçekmece 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen ilanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön