29 / 04 / 2024

Beyoğlu 14. semt konağına kavuşuyor!

Beyoğlu 14. semt konağına kavuşuyor!

Beyoğlu Belediyesi 14. Semt Konağı olan Piripaşa Semt Konağı’nın temel atma törenini gerçekleştirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Semt konakları mahallede hizmeti koordine eden, tek elde toplayan bir mekanizma" dedi.




Beyoğlu Belediyesi 14. Semt Konağı olan Piripaşa Semt Konağı'nın temel atma törenini gerçekleştirdi. Temel atma töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Semt konakları mahallede hizmeti koordine eden, tek elde toplayan bir mekanizma" dedi.


Beyoğlu  Piripaşa Mahallesi Piripaşa Semt Konağı temel atma töreni Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törene vatandaşların yoğun ilgi gösterdi. Yapımı tamamlandığında Beyoğlu'nda ki 14. Semt konağı olacak olan Piripaşa Semt Konağı'nın içerisinde ana okul, muhtarlık, mesleki eğitim kursları, kültür ve etkinlik salonları olacak.


Törende kısa bir konuşma yapan Başkan Demircan semt konaklarını çok önemsediklerini dile getirdi. Demircan, "Vatandaşımızın mahallede, oturduğu yerde devletinden beklediği hizmetler vardır.  Bunlar nedir yaşama ilişkin ihtiyaçlar. Sağlığa, geleceğe ilişkin ihtiyaçlar. Bu bir kültür aktivite olabilir, sağlık olabilir, muhtarlık olabilir, bir anaokulu olabilir, sportif faaliyet olabilir. Aklınıza gelebilecek her türlü hizmetin toplandığı bir hizmet çatısı tabir edebiliriz. Kimisi yaşam, kimisi kültür merkezi olarak konumlayabilir biz semtin konağı derken semtin ihtiyaçlarının hepsinin toplandığı bir mekan olarak tabir ettik. Mahallede hizmeti koordine eden, tek elde toplayan bir mekanizma" dedi.


Geçtiğimiz 12 yılda çok şeyler değiştiğini söyleyen Başkan Demircan, "Geçen 12 yılda çok şeyler geldi geçti semt konağı o gün söylesek bir hayaldi, olması zor bir hayal. 12 yıl önce böyle şeyler düşünülmüyordu. Bu bir sevda, bu iş tutuş şekli ve bu işin mimarı Recep Tayyip Erdoğan. Bizim liderimiz. Gücümüzü bu anlayıştan alıyoruz" şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından dualar edilerek kurban kesildi. Başkan Demircan ve beraberindeki yetkililer beton mikserinin butonuna basarak semt konağına sembolik olarak ilk harcı döktü



Akşam


Geri Dön