29 / 04 / 2024

Bilgiçler Yapı: Ticari gayrimenkul yatırımcısında yavaşlama yok!

Bilgiçler Yapı: Ticari gayrimenkul yatırımcısında yavaşlama yok!

İstanbul’da, dükkan ve ofislere talep artıyor. Gayrimenkul sektöründe, konut satış rakamlarında düşüş olurken, ticari gayrimenkul üreten markalı projelerde hareketlilik devam ediyor.



Türkiye'de ticaretinin kalbi pozisyonunda olan İstanbul’da, dükkan ve ofislere talep artıyor. Ticari gayrimenkul yatırımcısı ofis ve dükkanlara yatırım yaparken, esnaf da yeni alan ihtiyacını markalı ticari projelerden karşılıyor.

Türkiye'de son dönemlerde yaşanan enflasyonist ortamda, yatırımcılar karlı ve güvenli yatırım araçlarına yönelmeye başladı. Kriz ortamlarında en güvenli liman olarak görülen, yatırımın geri dönüşü ve karlılığı olarak makul bir seçim olan gayrimenkul sektöründe, konut satış rakamlarında düşüş olurken ticari gayrimenkul üreten markalı projelerde hareketlilik devam ediyor.

Yatırımcıların özellikle ticari gayrimenkul yatırımına yöneldiklerini kaydeden Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, "Yüksek gelir potansiyeli, uzun vadeli stabil gelir avantajı, enflasyonist dönemlerde yatırımcılara cazip geliyor" diye belirtti.

Dükkan ve ofis yatırımlarının "yeniden inşa edilme" avantajını da anımsatan Bilgiç, bir dükkan ya da ofis satın alındığında kiracılarınızın her biri mülkü yeniden inşa ediyor dedi. Bilgiç, "Konut gibi zarar görmesi yerine sürekli yenilenerek, değerleniyor” dedi. 

Bilgiçler Yapı: Ticari gayrimenkul yatırımcısında yavaşlama yok!

İSTANBUL'DA TİCARİ ÜNİTE İHTİTACI ARTARAK DEVAM EDİYOR  

İstanbul’da ticaret devam ettiği sürece, gayrimenkul sektörünün hareketliliğinde devam edeceğini söyleyen  Bilgiç, bazı dönemlerde yavaşlama olsa da, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe yavaşlama olmayacağının altını çizdi.

"Talebin azalmasını beklemiyorum" diye vurgu yapan Bilgiç, İstanbul’un ticaretin kalbi olduğuna da dikkat çekerek “Bu metropol şehrimizin ticari alanlarının yenilenme ihtiyacını her zaman vurguluyoruz. Bu ihtiyaca karşı olarak, esnafımız da gayrimenkul yatırımcısının yanında, iş hayatını yenileme ihtiyacı duyuyor. Ticaretimizi hızlandıracak, zamandan tasarruf edilebilecek yenilenmiş yapılara ihtiyaçları var” diye konuştu. 

Bilgiçler Yapı: Ticari gayrimenkul yatırımcısında yavaşlama yok!

TİCARİ GAYRİMENKUL YATIRIMINDA MARKALI PROJELERE EĞİLİM ARTIYOR

Ticari gayrimenkul tecrübesi bulunmayan müteahhitler tarafından yenilenen ticari ünitelerin ihtiyaçlara cevap vermediğini söyleyen Ali Emre Bilgiç, “Ticari gayrimenkul satın alırken, amortisman süreleri gibi ekonomik noktalara önem verildiği kadar, mimari çözümlere de dikkat edilmesi gerekiyor" diye belirtti.

Ticari ünitelerde fonksiyonellik, teslim sonrası yönetim gibi detayların önemine dikkat çeken Bilgiç, "Eğer bir dükkan satın alınıyorsa burada tavan yüksekliği, giriş-çıkış imkanları, depo alanları gibi ayrıntılar önemliyken, ofis satın alınırken modüler yapıya elverişli mimariden concierge hizmetlerine kadar avantajlar önemli hale geliyor. Bu sebeple, tecrübeli markalı projeler ağırlıklı olarak tercih ediliyor” diye konuştu. 

Bilgiçler Yapı: Ticari gayrimenkul yatırımcısında yavaşlama yok!

AKTİM PROJESİ

Bayrampaşa’da inşasının devam ettiği AKTİM Çarşı – Ofis projesinin tasarımının da ihtiyaçlara yönelik yapıldığına dikkat çeken Bilgiç, “Ticari gayrimenkul üretmek konut üretmekten daha farklı olarak özen gösterilmesi gereken detaylara sahip. Konutta metrekareler, peyzaj ve sosyal donatılar önemliyken, ticari ünitelerde pek çok fonksiyonu aynı anda planlamak gerekiyor" diye konuştu. 

Bilgiçler Yapı’nın son projesi AKTİM Çarşı – Ofis 322 bağımsız bölümden oluşan ticari ünitelerden meydana geliyor. 24 ayda teslimi planlanan projede, lansman öncesi yüzde 23 oranında satış gerçekleştirildi. 

Eylül'de trafiğe 198 bin 740 aracın kaydı yapıldı!

Gerede Belediyesi, Bolu'da arsa satacak! 

İstanbul serbest piyasada dolar ne kadar oldu? 23 Ekim 2023 dolar/TL kuru


Geri Dön