03 / 05 / 2024

Bilim kurgu değil korkunç gerçek! Deprem, ilçeyi şehirden 20 santim uzaklaştırdı!

Bilim kurgu değil korkunç gerçek! Deprem, ilçeyi şehirden 20 santim uzaklaştırdı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektör yardımcısı Şenol Hakan Kutoğlu, Düzce'deki 5.9 büyüklüğündeki depremin Gölyaka ile Düzce'yi birbirinden 20 santimetre uzaklaştırdığını söyledi.



DEPREMİN UYDU GÖRÜNTÜLERİ TEK TEK İNCELENDİ

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği’nde çalışan  araştırma görevlisi Doç. Dr. Çağlar Bayık, Düzce depremiyle ilgili üniversitenin Uzay Teknolojileri ve Konumsal Analiz Laboratuvarı’nda radar uydu görüntülerini inceleyerek, sarsıntının yüzeyde yarattığı etkiyi ilk kez ortaya çıkarmış oldu.

Bilim kurgu değil korkunç gerçek! Deprem, ilçeyi şehirden 20 santim uzaklaştırdı!

Uydu görüntülerini inceleyen Bayık, depremin etkilerini hızla belirleyebilmenin önemli olduğunu belirterek "Yaptığımız çalışmalara göre iki adet çerçeve kullandık. Sonuçta yatay ve düşey hareketleri net olarak belirledik. Belirlediğimiz değerler 7,5 santimetre ile 9 santimetre arasında değişiyor. Etkilenen alanlar Düzce merkez ve Gölyaka’ya doğru olan kısımda belirli bir alanı kapsıyor. Sonuçlar sol yanal atımlı bir fay özelliğine sahip olduğunu gösteriyor. Farklı bir sonuç olarak da Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın sağ atımlı yanal bir fay hattı olduğunu biliyoruz fakat burada sol yanal atımlı bir fay oluşumu etkisi görmüş olduk" ifadesini kullandı.

Haberi duyan kulaklarına inanamıyor! Bir ilimizde su tarifesine indirim! 5 tona kadar…

SGK Uzmanı, asgari ücrete yapılacak zam tahminini açıkladı: Bu rakamın üzerine çıkmaz!

Gram altın için 2023’e dikkat! Ezberler bozulacak! Hemen bakın!


Geri Dön